Növényi étrendet követve a hüvelyesek hetente több alkalommal, sokszor naponta többször is a tányérunkra kerülnek. Bár hazánkban még mindig számos tévhit övezi a hüvelyesek fogyasztását, a nagyszabású meta-analízisek alátámasztják, hogy hihetetlen egészségmegőrző hatással bírnak. Nagy hiba őket csak az újévi szezonra időzíteni, a hüvelyeseknek – köztük a lencsének – rendszeresen ott a helye a tányérunkon!
2/5 Kiemelkedő rosttartalom
A lencse laktató mivoltát elsősorban rosttartalmának köszönheti. 5,1 gramm rostot tartalmaz 100 gramm, ami csaknem a fele a napi javasolt bevitel minimumának. A rostnak köszönhetően az a kevés szénhidrát is lassan szívódik fel, ami a lencsében található, így a jóllakottság érzetét még tovább őrizheted. (Ezeknek megfelelően a lencse kiváló diétás alapanyag, vacsorára is nyugodtan ehetsz belőle). A lencse különösen gazdag prebiotikus rostokban, amelyek segítik az emésztést, táplálják a bélrendszerben levő, jótékony mikroorganizmusokat. A rostban gazdag étrend számos egészségügyi előnnyel jár, beleértve a vastag- és végbélrák kockázatának csökkentését.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!