Lélegezz fel! Egy modern nő már elhagyhatja ezeket a kötelezettségeket

Lélegezz fel! Egy modern nő már elhagyhatja ezeket a kötelezettségeket

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / Lélegezz fel! Egy modern nő már elhagyhatja ezeket a kötelezettségeket

Mit kell, mit illik, ezekre valószínűleg mindannyian fel tudnánk sorolni néhány dolgot, de a világ, a társadalom évről évre változik, és ma már nincsenek kőbe vésett kötelezettségek. Úgy alakítod az életed, ahogyan szeretnéd, és csak rajtad múlik, milyennek szervezed a  mindennapjaid. Ma már bőven akad olyan dolog, amelynek terhét a modern élet leveszi a vállunkról, és így sokkal gördülékenyebbek lehetnek a hétköznapok. Íme 3 kötelezettség, amit egy modern nő már elhagyhat, ha úgy dönt!

Irodába járás

Szerencsére a reggel 8-től este 5-ig tartó munkaidőt és a helyhez kötöttséget már kezdik elengedni a munkáltatók, mert felismerték, hogy sokszor ez a mai modern világban csak hátráltató tényező.

Egyre több olyan munkahely van, ahol minden héten van egy home office nap, ami tökéletes arra, hogy utolérd magad a háztartásban, vagy csak pizsamában, az ágyban fekve dolgozz, ha épp ahhoz van kedved.

De számtalan munkát lehet már teljes állásban is otthonról végezni, sőt, a munkaidő is kötetlen, ami például a kisgyermekes anyukák életét nagyban megkönnyítheti. Tulajdonképpen, ha irodai munkád van, amihez csak számítógép és internet kell, azt bárhonnan tudod végezni – ha elég rugalmasak a főnökök, érdemes velük megbeszélni ezt az opciót, hiszen ezzel mindenki csak jól járhat.

Lélegezz fel! Egy modern nő már elhagyhatja ezeket a kötelezettségeket

Mindennapos főzés

Minden elismerésünk annak, aki teljes állás – és akár gyerek! – mellett minden egyes nap tud főzni. Persze van, akit ez kikapcsol és imád a konyhában sürögni-forogni, de ha te nem tartozol közéjük, egyáltalán nem kell rosszul érezned magad amiatt, hogy nem magadnak készíted az ételt a dolgos hétköznapokban. Ráadásul ha egyedül élsz, ez nem is igazán érné meg. Rengeteg idő megy el a bevásárlásra, hiszen nem érdemes jó előre megvenni mindent, mert csak megromlanak az ételek, és anyagilag sem olyan számottevő a különbség, ha menüket rendelsz vagy kifőzdében eszel. De már a nagyobb élelmiszerboltokban is találhatsz olyan készételeket, amelyek gazdaságosak és laktatóak.

A SPAR enjoy. szendvicsei, salátái és egytálételei frissen és készen várnak a boltban, így ha nem volt kedved/erőd főzni, egyszerűen csak kiszaladsz az egyik finomságért a boltba, és még arra is marad időd, hogy más teendőidet elintézd az ebédszünetben.

Lélegezz fel! Egy modern nő már elhagyhatja ezeket a kötelezettségeket

Mindig kifogástalannak lenni

Ma már egy nő nem csak akkor lehet nőies, ha csinos ruhákban, magassarkú cipőben jár – és ez nem is várható el senkitől. Ahogy az sem, hogy a nap minden egyes pillanatában tökéletesen nézzünk ki. Ha a rengeteg munka miatt nem volt időd hajat mosni, beveted a szárazsampont és a copfot, ha pedig egyszerűen bal lábbal keltél fel és leginkább a farmer-póló-tornacipő kombinációt érzed aznap magadénak, senki nem fog rossz szemmel nézni rád.

Mindenkinek lehetnek rosszabb napjai, és nyugodtan megengedhetjük magunknak, hogy kicsit lazábban kezeljük a külsőségeket, ha épp fáradtak vagyunk hozzá.

Attól még, hogy nincs tökéletesen belőve a frizuránk vagy kilakkozva a körmünk, lehetünk igényesek és nőiesek – csupán egy kényelmesebb kiadásban.

Kép forrása: unsplash.com

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást