Ez volt a legszerencsétlenebb év az emberiség történetében – a tudósok szerint

Ez volt a legszerencsétlenebb év az emberiség történetében – a tudósok szerint

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ez volt a legszerencsétlenebb év az emberiség történetében – a tudósok szerint

Amikor háborúkról, éhínségről érkező híreket olvasunk, nehéz elhinni, de ha nagy általánosságban beszélünk, még mindig szerencsés kort élünk. Ez persze nem kisebbíti a szenvedők tragédiáját, de az emberiség nagyobb része él most jólétben, mint korábban bármikor. De melyik évben lett volna a legrosszabb ezen a földön élni? A tudósoknak erre is van válasza!

A pestis meg sem közelítette

A várható élettartam napjainkban globálisan 72 év körül van, bár ez természetesen nagyban függ a lakhelyünktől.

Olyan betegségek, mint a himlő vagy a diftéria, mára megelőzhetőek vagy gyógyíthatóak lettek, esetleg teljesen el is tűntek. 7,7 milliárd ember a bizonyíték rá, hogy elég jól alkalmazkodtunk a földi élethez, de volt idő a történelemben, amikor egy globális katasztrófa megtizedelni készült a föld lakosságát – a tudósok szerint olyan szörnyű időszak volt ez, hogy nyugodtan nevezhetjük az emberiség történetében a legszerencsétlenebb évnek is.

Ha azt gondolod, hogy a Fekete Halál, vagyis a rettegett pestis kirobbanásának évéről, 1349-ről beszélünk, amikor Európa lakosságának fele odaveszett, tévedsz. Nem is az 1918-as influenzajárványra gondolunk, ami tízmilliókat söpört el a föld felszínéről.

Az emberiség legszerencsétlenebb éve a kutatók szerint ennél jóval régebben, időszámításunk után 536-ban volt.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást