6 arborétum, ami tavasszal és nyáron a legszebb

6 arborétum, ami tavasszal és nyáron a legszebb

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 6 arborétum, ami tavasszal és nyáron a legszebb / 3. oldal

Tiszakürti Arborétum

Alig egy hete nyitott ki ismét a Tiszakürti Arborétum és várja vendégeit, akik megcsodálhatják az eredetileg kastélykertnek induló, majd önmagát arborétummá kinövő természeti csodát. Az arborétumban jelenleg több mint ötszázféle fa él, köztük egy kb. 400 éves öreg tölgy.

Az utakat járva még egy kilátóhoz is felmehettek, így magasabbról is megszemlélhetitek az arborétumot, amire nagyon sok hasonló létesítményben nincs lehetőség. Akárcsak a Jeli Arborétum esetében, úgy a Tiszakürti Arborétumban is sok rododendron található.

Ajánlják is a látogatóknak, hogy a virágzás idején feltétlenül nézzék meg a területet. Az se baj, ha kicsit késve értek ide és kicsúsztok a tavaszi szezonból, hiszen júniusban, a tiszavirágzás idején maga a Tisza kínálja a felejthetetlen látnivalót. 

Kámoni Arborétum

A Kámoni Arborétum 25 hektáron terül el, 5 kilométernyi kavicsos sétaúttal örvendezteti meg az ide érkező vendégeket. A Kámoni Arborétum az ország örökzöldekben leggazdagabb arborétuma, ezért minden évszakban szívet-lelket melengető látványt nyújthatnak az üde árnyalatok.

Ha a sok zöld nem lenne elég a hangolódáshoz, akkor ott vannak a virágzó fák és cserjék. Bontogatják szirmaikat a magnóliák, a rododendronok, a bazsarózsák, a virágos somok és persze a díszgyümölcsfák. 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást