6 arborétum, ami tavasszal és nyáron a legszebb

6 arborétum, ami tavasszal és nyáron a legszebb

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / 6 arborétum, ami tavasszal és nyáron a legszebb / 2. oldal

Zirci Ciszterci Arborétum

Hazánk legmagasabban fekvő élőfa-gyűjteménye éppen a Bakony közepén, Zircen található. A város szívében elhelyezkedő Ciszterci Apátság hátsóudvara tulajdonképpen maga az Arborétum, ami természetesen a főbejárat felől is megközelíthető. A tavaszi szezonban már a belépéskor üdítő látvány fogadja az ideérkező vendégeket, mert ekkor a tó környékén telepített dísznövények az első napsugarak hatására virágba borulnak.

Érdemes azonban beljebb is menni, mert nyílnak a tőzikék, a kankalinok, és persze a Cuha patak csörgedezése sem utolsó, amennyiben a hangulat fokozása a szempont. A járványügyi intézkedések miatt aktuálisan csak hétvégén látogatható az arborétum.

Szarvasi Arborétum

A weboldalon található tájékoztató szerint az arborétum továbbra is minden nap nyitva tart 8:00 és 18:00 óra között. Alkalom és lehetőség bőven adódik gyönyörködni a látnivalókban. Sajnos az üvegház és a varázskunyhó zárva van, de a kert maga látogatható, és a 82 hektár azt is garantálja, hogy a program ne legyen unalmas, vagy éppen egyhangú.

Egyébként a Szarvasi Arborétum az ország legnagyobb arborétuma. A legnagyobb különlegességet azonban nem a méret adja, hanem hogy számos idegen faj és meghonosodott, akklimatizálódott a területen. 

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást