A legrosszabb döntések, amik ​​​​​​​pénzügyi öngyilkossághoz vezetnek

A legrosszabb döntések, amik ​​​​​​​pénzügyi öngyilkossághoz vezetnek

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / A legrosszabb döntések, amik ​​​​​​​pénzügyi öngyilkossághoz vezetnek

Kicsiből, kicsit többől vagy egy szép summából – bármennyiből kell is gazdálkodnod egy hónapban, ha nincs terved, könnyen úgy érezheted, hogy a pénz szinte kifolyik az ujjaid közül. Egy pénzügyi tanácsadó sokat segíthet, de szinte biztos, hogy ő is ezekkel a tippekkel fogja kezdeni.

Egyetlen számlán tartani minden pénzedet

Lehet, hogy neked óriási az önuralmad, és fejben is bármikor átlátod a pénzügyeidet, de az emberek többsége nem ilyen. A személyes pénzügyi tanácsadók szerint egyetlen számlaszámon tartani minden pénzedet szinte biztosan garantálja, hogy a megtakarítási terveid befuccsoljanak. A legtöbb banknál nem probléma, hogy a számláidat ketté, vagy akár három felé válaszd. A szakértők azt tanácsolják, hogy élj ezzel a lehetőséggel, és nevezd is át az alszámlákat: legyen egy megtakarítási számlád, ahová a spórolt pénzedet gyűjtöd, ha konkrétan takarékoskodsz is valamire, akkor akár ezt a nevet is használhatod.

Sokkal könnyebb félretenni a pénzt, ha azt látod, hogy az „autó” vagy az „új konyhabútor” név alatt gyűlnek a forintok.

Érdemes fenntartani egy olyan számlát, amire a fizetésed érkezik, és beállítani, hogy erről vonják a számláid, kiadásaid díját, illetve két hetes időszakban erről utalni egy előre kikalkulált összeget arra a számlaszámra, amihez a bankkártyád is hozzá van kötve, és amiről ténylegesen költekezel. Így sokkal könnyebb lesz kordában tartani a kiadásaidat, mindig látod, hogy éppen mekkora a mozgástered. Igaz, hogy igényel némi időt az utalások beállítgatása, illetve a szükséges összegek kiszámítása, de hosszú távon megéri ennyi pénzügyi tervezés.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást