Család / Életmód

Legnépszerűbb keverék-kutyafajták – Ezekről nem is tudtad, hogy léteznek

Legnépszerűbb keverék-kutyafajták – Ezekről nem is tudtad, hogy léteznek

Beaglier

Ausztrália egyik legnépszerűbb keverék fajtája a Beagle és a CKC Spániel gyermeke. Általában utóbbi méreteit örökli, így lakásban is tartható – de csak akkor érzi igazán jól magát, ha emellé megkapja a napi mozgásadagját is.

Nagyon boldog, ha a csatlakozhat a gazdijához a kirándulások során, de szüksége van az egyedüllétre is, hogy kibontakoztathassa a Beagle-től örökölt vadászösztöneit. Játékos és kíváncsi természet, így tökéletes választás olyan családok számára, ahol a gyerekek már kicsit idősebbek.

A tanítása nehézkesebb lehet, mert nagyon makacs tud lenni, de ha már a kezdetektől türelemmel és gyengédséggel közelítesz felé, felgyorsíthatod a folyamatot.

Pitsky

A Pitbull és Husky kutyusok keveréke tökéletesen ötvözi szülei legjellemzőbb tulajdonságait. Nagyon szeret a gyerekek közelében lenni, így ebből adódóan szuper választás lehet a családok számára.

Ugyanakkor megvan benne a vadászösztön, ami miatt szívesen veszi üldözőbe a nála kisebb állatokat – de ha már kölyök korában elkezded tanítgatni a szocializálódásra, vagy esetleg más kutyusokkal együtt nő fel, nagy eredményeket érhetsz el vele.

Nem szeret egyedül lenni, épp ezért gyakran előfordul, hogy különböző trükköket bevetve megszökik az udvarból, ha viszont eleget játszol és futkározol vele, megelőzheted a problémát.

Chug

Egy Csivava-Mopsz keverék tökéletes választás a lakásba, hiszen szüleihez hasonlóan ő is kisebb méretekkel rendelkezik. Mivel nincs szüksége órákon át tartó sétákra, gyorsan alkalmazkodik a gazdi életviteléhez, akit egyébként legszívesebben szinte mindenhova követne.

Imádja a pocakját (talán túlságosan is), ezért bármilyen trükköt bevet, csak hogy kihízelegjen egy kis jutalomfalatot napközben – ezért érdemes vigyázni, mert könnyen elhízhat.

Okos és gyorsan tanul, viszont legalább ennyire hirtelen el is kalandozik a figyelme. Ha viszont sikerül szórakoztatóvá tenned a “tanórákat”, szinte bármire betaníthatod a házi kedvencedet.

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást