Otthon / Dekor

Az 5 legnagyobb hiba, amit a nappalid berendezésekor elkövethetsz

Gyönyörű bútorok, elegáns színek, vadonatúj berendezés és tisztaság. És valami mégsem az igazi… Összeszedtünk néhány tipikus hibát, amit a nappali berendezésekor elkövethetsz, ami elsőre talán nem is olyan nyilvánvaló, de ha elkerülöd őket, az hatalmas különbséget jelent!

Túl nagy bútorokat veszel

A hazai lakberendezők többsége egyetért abban, hogy a magyaroknak különösen rossz szokása, hogy indokolatlanul nagy és sok bútort vásárolnak, ez pedig agyonnyomja, zsúfolttá teszi a teret.

Ha valóban nagy a család, és gyakran üldögéltek 10-en a kanapén, akkor persze jó választás az óriási sarokülő, de egyébként sokkal hívogatóbb lesz a helyiség, ha nem akkora kanapét veszel, amekkora csak befér, hanem akkorát, amekkorára szükségetek van.

 

Mindent a falhoz tolsz

Egy kis méretű helyiségben persze nem igazán van más megoldás, de a lakberendezők szerint, ha egy mód van rá, ne told a falra a bútoraidat, vagy legalábbis ne mindet!

Még a könyvespolcokból is lehet térelválasztó, de a térbe állított kanapé például kifejezetten otthonossá teszi a szobát, sokkal kevésbé kelt a nappali dobozhatást így.

 

Nem mersz kockáztatni

Vannak színek és stílusok, amiket ha nem is imád mindenki, de végül is senki sem utál.

Ezekkel, érthető okokból előszeretettel dolgoznak a lakberendezési magazinok, vagy azok a lakberendezők, akik mintalakásokat rendeznek be.

Ne feledd azonban, hogy te nem a nagy átlagnak, hanem saját magadnak rendezed be a nappalidat.

Merj kicsit kimozdulni a megszokottból, használj egy merészebb színt vagy egy neked tetsző bútordarabot a fókuszpontba.

Engedd látszani, hogy ez itt a te otthonod, itt lakik valaki, akinek személyisége van!

 

Egyforma magasságú bútorokat veszel

Képzeld el a kedvenc városod látképét!

Nem éppen az adja benne az izgalmat, hogy az épületeknek különböző a magassága, a kiterjedése, az alakja?

Ugyanez igaz kicsiben a nappalidra is: jót tesz az összhatásnak, ha a bútorok nem egy síkban vannak.

Ha itt van az étkező, akár még az a körüli székek is lehetnek mind egy kicsit mások – persze úgy, hogy még mindegyikről kényelmesen el lehessen érni az asztalt –, nyugodtan kísérletezz a magasságokkal!

 

Előbb választod meg a falszínt, mint a bútorokat

Van az úgy, hogy az ember beleszeret egy festékárnyalatba, és ezzel még nincs is feltétlenül baj, de ha még semmi más nincs meg a nappalidba, akkor ez azért elég merész választás lehet.

Bár a kedvenc színeddel biztosan szép enteriört lehet elérni, az előre meghatározott falszín erősen behatárol, és nagyon nehéz lesz ehhez vásárolni meg a berendezést, és nem pedig a berendezéshez választani a fal színét.

Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg előbb fogsz újra kifesteni, mint új ülőgarnitúrát vásárolni.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást