Az 5+1 legjobb tea- és gyógynövényfőzet a tavaszi méregtelenítéshez

Az 5+1 legjobb tea- és gyógynövényfőzet a tavaszi méregtelenítéshez

Címlap / Életmód / Egészség / Az 5+1 legjobb tea- és gyógynövényfőzet a tavaszi méregtelenítéshez

Azóta sokkal tudatosabban nyúlok a természet kincsei után, és bizony nem csak azért teszek bele egy fűszert a levesbe, mert finom. A gyógynövényfőzetekhez időnként mindannyian fordulunk, sokan csak akkor, amikor megbetegszenek, vagy éppen böjtölnek, tavaszi méregtelenítést tartanak.

1. Kakukkfűtea

A kakukkfűtea az egyik kedvencem a gyógynövények közül: széles körben alkalmazható, számos panaszra gyógyír lehet, ráadásul a lehető legigénytelenebb növények közé tartozik. Elég egyszer elültetni és folyamatosan lehet szüretelni belőle.

A kakukkfű nem annyira a méregtelenítés, mint az immunrendszer erősítése miatt ismeretes, pedig a két folyamat kéz a kézben tud a leghatékonyabban együttműködni. A kakukkfűből készült tea javítja az emésztést, a vérkeringést, segít legyőzni a puffadást, a vérkeringést és még féreghajtásra is használják.

Eredményesen kezelhetőek vele a felsőlégúti panaszok, de még a görcsoldásban is nagy segítség lehet. 

Kakukkfű tea méregtelenítéshez
Stefan Tomic/istockphoto.com

2. Csalánlevél

A csalánlevél teáról tudjuk, hogy az egyik legjobb vértisztító növény, köszönhetően annak, hogy segít a szervezetnek kidolgozni magából a salakanyagokat, illetve a mérgeket. A veseműködéshez ugyancsak hozzájárul, ezáltal a nap folyamán bevitt folyadékmennyiség könnyebben ki tudja mosni a felgyülemlett méreganyagokat.

A csalánlevelet előszeretettel használják ízületi gyulladások esetén is, de megfigyelték, hogy vérszegénység esetén szintén jó szolgálatot tehet. Az már szinte csak hab a tortán, hogy a csalánlevél számos ásványi anyagot és vitamint is tartalmaz, miközben élénkíti a testet és a szellemet. 

Csalántea
ediebloom/istockphoto.com

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást