VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd
Szeptemberben különösen finom a paradicsom. Tele van a nem is olyan régen elköszönt nyár összes zamatával. A kertünkben termett nap érlelte paradicsomokból készítettem ezt a csodás salátát
Hozzávalók:
- 4 szép érett paradicsom
- 1 közepes lilahagyma
- 10-12 bazsalikom levél
- só
- bors
- 1 kis kanál balzsamecet
- 1 kis kanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A lilahagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, majd felszeleteljük.
A paradicsomokat megmossuk, cikkekre vágjuk.
A bazsalikom leveleket apróra vágjuk.
Csinos tálkába rakjuk a paradicsom cikkelyeket.
Ráhalmozzuk a lilahagymát és a bazsalikomot.
Óvatosan összeforgatjuk az egészet.
Nyakon öntjük az extra szűz olívaolaj és a balzsamecet keverékével.
Picit megint átforgatjuk a salátát, amit ezután bazsalikom bóbitával díszítünk.
Egy órácskára hűtőbe tesszük a lilahagymás paradicsomsalátát.
Rozskenyérrel kínáljuk.
Önmagában is finom, de húsokhoz is adhatjuk.