Itt a farsangi szezon, és ez egyet jelent azzal is, hogy sokan készítenek fánkot otthon. Ugyan nem csak ilyenkor lehet fogyasztani ezt az édességet, de hazánkban már a 19. század óta szokás a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszakban legalább egyszer az asztalra tenni ezt az édességet, mely egyes mondák szerint Marie Antoinette-nek köszönhetően lett a karneváli időszak nagy kedvence. Összegyűjtöttünk néhány fánkreceptet, hogy te is el tudd készíteni ezt a desszertet farsangkor.
2/5 Csörögefánk
Hazánkban egy másik nagy kedvenc az úgynevezett csörögefánk vagy forgácsfánk, amelynek elkészítéséhez 50 dkg lisztet egy kicsi rummal, 6 tojássárgájával, 2 evőkanál cukorral és 2 dl tejföllel kell összegyúrnod, majd pihentetned 30 percig.
Ezután egy lisztezett deszkán nyújtsd fél ujnyi vastagra a tésztát, és szaggas belőle téglalapokat, majd bevágnod a felüknél őket a fánkok közepéig.
Forró olajban süsd ki a fánkokat, és porcukorral, lekvárral tálald őket.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!