Fánkot nem csak akkor lehet enni, ha éppen a farsangi időszakban járunk, de ha már közeledik a február, összegyűjtöttünk néhány szuper receptet!
2/5 Bécsi fánk
Szomszédaink fantasztikus lekváros receptje!
Hozzávalók: 40 g élesztő, 100 ml langyos tej, 150 g + 350 g liszt, 2 tojás, 2 tojás sárgája, 50 g cukor, 1 vanília rúd magjai, 50 g puha vaj, 1-2 liter olaj a sütéshez, porcukor, lekvár ízlés szerinti ízben.
Elkészítés: Az élesztőt tedd a tejbe egy pici cukorral, majd hagyd állni. Tegyél egy tálba 150 g lisztet, és készíts rajta egy mélyedést, majd ha felfutott az élesztő, öntsd bele, keverd el egy fakanállal és hagyd állni 20 percet. Verd fel a tojásokat, a tojássárgákat és a cukrot, amíg habos nem lesz, majd a maradék lisztet is keverd hozzá. Az élesztős lisztet és a vaníliát is add hozzá ezután, keverd simára és hagyd újabb 20 percet állni. Ezután dagaszd át, szaggass belőle golyókat és hagyd állni még 20 percet. Forrósítsd fel az olajat és süsd ki a fánkokat, majd fecskendő segítségével töltsd meg a lekvárral.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!