Egészség / Életmód

Kiválasztották a legjobb 5 edzős dalt

Kiválasztották a legjobb 5 edzős dalt

Valószínűleg mindenkinek, aki szeret edzeni, megvannak a kedvenc számai, amikre a legjobban tudja pumpálni a súlyokat, vagy a leggyorsabban tud futni. Attól függően, hogy ki milyen zenét szeret, ez a legváltozatosabb playlist lehet a világon. Szerencsére azonban ez is egy olyan dolog, amit egy kérdőívvel meg lehet állapítani. A RockMyRun és a OnePoll megkérdezett 2000 amerikait, hogy melyek a kedvenc zúzós-edzős dalai, és ez alapján listát készített azok számára, akik kicsit tanácstalanok, mit rakjanak a telefonjukra a mozgáshoz.

A legjobb műfaj egyértelműen a hip-hop lett az edzéshez, a válaszadók 14 százaléka döntött mellette. Popot 10 százalékuk hallgat.

10 százalék válaszolta azt is, hogy egy kicsit mindenbe belehallgat. A válaszadók 65 százaléka mondta, hogy motivációjuk sincs a zene nélkül, ha nincs zene, inkább nem is mozognak. A kutatás célja egyébként az volt, hogy megállapítsák, mi a kapcsolat a zene és az edzés minősége, valamint a motiváció között.

A legnépszerűbb előadók

Az alanyoktól megkérdezték azt is, hogy ha életük végéig csak egyetlen előadót hallgathatnának edzés közben, kit választanának. Bár kétségkívül nehéz kérdés, azért akadtak nyertesek, abszolút győztest azonban nem sikerült koronázni. A legtöbben ABBA, AC/DC, Billy Idol, The Black-Eyed Peas, Britney Spears, DJ Khaled, Eminem, Icona Pop, Justin Bieber, Michael Jackson, Queen, Rick Ross, Rihanna, The Rolling Stones, és Taylor Swift zenéjét választanák. Gyakorlatilag minden műfajból és minden időszakból érkezett válasz. Sok válaszadó meg tudott nevezni olyan előadót is, akinek muszáj énekelniük a dalaira, akkor is, ha éppen edzenek.

Ami különösen érdekes volt az eredményekből, az az, hogy mindössze a válaszadók 7 százaléka állított össze magának saját lejátszási listát. 39 százalék inkább előre összerakott, mások által összeválogatott listára edzett.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást