Ahogy egy kicsit hűvösebb lesz, minden vendéglátóhelyen elhangzik a kérdés: forralt bor van már? Ha hozzánk hasonlóan te is alig vártad a szezont, akkor ezeknek a recepteknek biztosan örülni fogsz!
3/5 Glögg, a svéd forralt bor
Svéd barátaink téli itala hasonlít a miénkhez, de egy kicsit mégis más, így érdemes tenni vele egy próbát, hiszen bár a forralt bort sosem lehet megunni, egy kis változatosság sem árt.
A svéd karácsonyi ital elkészítéséhez 7 dl vörösbort forralj össze 5 dl brandy-vel, 15 dkg cukorral, egy narancs alaposan megmosott héjával, 10 szem kardamom maggal, 1 rúd fahéjjal, 5 darab szegfűszeggel 5 darab aszalt fügével, fél csésze mandulával és fél csésze szeletelt mandulával.
Mennyeien édes lesz!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!