A legegyszerűbb diétás túrógombóc

Címlap / Életmód / Táplálkozás / A legegyszerűbb diétás túrógombóc

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Hozzávalók:

  • 450 g zsírszegény túró (a hagyományos, nem krémes fajta);
  • 2 tojás;
  • 3 evőkanál zabpehelyliszt;
  • 1 csipet só;
  • édesítő ízlés szerint (nálam eritrit);
  • vanília őrlemény;
  • mandulaőrlemény vagy apró szemű zabpehely a forgatáshoz

Elkészítés:

  1. túrót keverd össze egy villa segítségével a tojással, édesítővel, sóval és vaníliával.
  2. Add hozzá a zablisztet.
  3. Keverd addig, míg az egészet jól össze nem dolgoztad és minden szépen el nem keveredett.
  4. Tedd hűtőbe egy órára.
  5. Közben tegyél fel egy nagy lábasba vizet forrni.
  6. Ha forr a víz (fontos, hogy lobogó víz legyen) mehetnek bele a kézzel formázott gombócok.
  7. Annyi gombócot tegyél a lábasba egyszerre, hogy ne érjenek össze, mert akkor összeragad.
  8. Ha feljöttek a gombócok a víz tetejére, várj pár percet, majd vedd ki őket egy szűrős edénybe, hogy a víz le tudjon csöpögni róluk.
  9. Közben száraz serpenyőben pirítsd meg a mandulát vagy a zabkorpát.
  10. Végül, ha már lecsöpögtek a gombócok, forgasd őket a pirított morzsába.

Megjegyzés:

Vaníliás proteinből készült öntettel, vagy édesítővel és vaníliával ízesített joghurttal tálalhatod, de ehetsz hozzá mindenmentes lekvárt is.

Oldalak: 1 2

Kapcsolódó cikk a következő oldalon:

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!