Veled is előfordult már, hogy elkészítetted szenteste napjára az ünnepi menüt a szeretteidnek, majd karácsony reggelén, majd az azt követő napokban is azon kapod magad, hogy ismét a konyhában állsz, és megint főzéssel töltesz órákat, hogy legyen valamilyen friss étel, amivel megkínálhatod az újabb vendégeket? Ez szép gesztus, de ha csak nem nagy ünnepi ebédre vagy vacsorára készültök, általában bőven elég lehet egy vendégváró tál!
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
A karácsonyi vendégváró tálak nagy előnye, hogy gyakorlatilag az utolsó pillanatban is összedobhatók, és csupa olyan elemből is készülhetnek, amelyek nem hagyományos ünnepi kedvencek, ezáltal pedig az élelmiszerboltokban sincs belőlük hiány általában még akkor sem, ha nem vásároltál be jó előre. Az elrendezéssel pedig tényleg látványos végeredményt alkothatsz, de mégsem kell napokon át újabb adag rántott húst és társait sütnöd.
1. Karácsonyi koszorú
Ha van egy kör alakú fa vágódeszkád, máris van egy nagyszerű alapod egy koszorú formájú vendégváró tálhoz. Kerülhetnek rá például kis kekszek, diófélék, szalámi, sajtok, szőlő, bagett szeletek, végeredményben pedig egy gyönyörű ehető karácsonyi koszorú is kerekedhet belőlük.
2. Ínycsiklandó füzér
Az iménti módszerrel készülhet akár egy egységes füzér is, csupa egyforma falattal, amire kerülhet mondjuk szalámi, sajt és paradicsom, de gyakorlatilag bármilyen számotokra szimpatikus harapnivaló szóba jöhet!
3. Csemegés karácsonyfa
Egy egyszerű, nagy, egyszínű világos tál is bőven elég lehet ahhoz, hogy látványos ünnepi harapnivalókat tálalj! Erre az egyik legjobb megoldás, ha a különféle falatokból – például ropi, olívabogyó, szeder, málna, sajt, szalámi – egy karácsonyfa formát raksz ki.
A cikk folytatódik, lapozz!