Top lakberendezési trendek, amik tarolni fognak idén

Top lakberendezési trendek, amik tarolni fognak idén

Címlap / Otthon / Dekor / Top lakberendezési trendek, amik tarolni fognak idén

Akárcsak a divatirányzatok, úgy a lakberendezési trendek is jönnek-mennek. Ennek ellenére is nagy hatást gyakorolnak ránk, hiszen alapjaiban határozzák meg a kínálatot. Te is felújításra készülsz? Mutatjuk azokat a trendeket, amik tarolni fognak az elkövetkezendő időszakban!

Metálos csillogás

A ruhákat, kiegészítőket illetően a rosegoldnak elsöprő szerep jutott az elmúlt időszakban, és ez a szín a négy fal közé is begyűrűzött. Uralma azonban nem tartott túl sokáig: bár a rosegold még mindig trendi, hosszabb ideje tartja magát az élen a réz, ami idén kikerülhetetlen lesz a lakberendezési boltokban. Ehhez képest jóval messzebbre nyúlik vissza a klasszikus arany szín története, ami most újdonságként került fel ismét a színpalettára. Ha tehát a kiegészítők, textilek színén agyalsz, érdemes a metálos csillogású rosegold, réz és arany árnyalatok között keresgélned.

Ragyogó drágakő színek

Szintén népszerűek a smaragdos, zafíros színek, amelyek kiválóak arra, hogy izgalmas megoldásokat csempéssz az otthonodba – remekül feldobja a helyiséget például néhány smaragdszínű párna, szőnyeg, vagy éppen egy zafíros mozaikcsempe, ami még keleti hangulatot is idéz. Az aktuális trendek szerint ezek a színek a semleges, azon túl is a natúr berendezési eszközökhöz, tárgyakhoz passzolnak igazán. A fehér jó választás, de ha túl sokat használsz belőle, akkor kissé steril hatást kelt, ellenben a fa kiegészítők nagyon jól illenek ehhez az irányzathoz.

Feltűnő, élénk csempék és burkolatok

Manapság különösen divatosak a modern, minimalista lakások, ezért a legtöbb otthont könnyű újjávarázsolni néhány élénk kiegészítővel. Ha nagyobb volumenű felújításon töröd a fejedet, akkor remek választás valamilyen feltűnő csempe, ami teljesen más színt visz az otthonodba. Idén nem is lesz túl nehéz a dolgod, ugyanis mindent visznek a mintás, virágos, geometriai formákat kiadó csempék. Azonban messze nem csak a hagyományos, négyszögletű csempék hódítanak, népszerűek a hatszögletű változatok is, amik a falak mellett a padlón is egyre több helyen felbukkannak.

Az idei trend különlegessége, hogy a sokszor színes és vidám fürdőszobákban egy kifejezetten sötét szín veszi át az uralmat: itt a feketének jut elsöprő szerep. Ennek oka, hogy a fekete mindig egyfajta luxust, előkelőséget kölcsönöz a helyiségnek, ráadásul remekül illik hozzá az üveg, a tükör, továbbá az összes metálos felület.

Romantikus virágminták

Jó hír a romantika szerelmeseinek, hogy idén gond nélkül kiélhetik fantáziájukat a lakberendezést illetően: különösen népszerűek és széles skálával állnak rendelkezésünkre a virágmintás tapéták, ágynemű- és párnahuzatok, függönyök. A virágminták gyakorlatilag megkötés nélkül, bárhol felbukkanhatnak, de remekül ötvözhetőek egy másik irányzattal, a 90% fehérrel. Utóbbi lakberendezési trendnek az a lényege, hogy a burkolatok, berendezési tárgyak 90%-a fehér, a többi 10% viszont kifejezetten élénk és mintás.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást