„Hiszek benne, hogy a táplálékunk az orvosságunk” – a la Blankánál nem mindennapi lisztkeverékek készülnek

„Hiszek benne, hogy a táplálékunk az orvosságunk” – a la Blankánál nem mindennapi lisztkeverékek készülnek

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / „Hiszek benne, hogy a táplálékunk az orvosságunk” – a la Blankánál nem mindennapi lisztkeverékek készülnek

Gyarmati Blanka egykoron azon gluténérzékenyeknek a népes táborát erősítette, akik ha gyorsan szerettek volna valamilyen finom péksüteményt vagy egyéb harapnivalót enni, csupa keményítővel teli, cukros, az egészségünk számára alapvetően nem túl kedvező opcióval találta szemben magát. 

VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?

Mára viszont nagyot fordult vele a világ: férjével, Danival ma már a saját gluténmentes üzemükben gyártanak olyan lisztkeverékeket, amelyekből glutén- tej- és tojásmentesen is isteni ételek készíthetőek, a la Blanka híre pedig méltán egyre többekhez ér el.

Igazi értéket teremtettek

Gluténérzékenyként én is jól tudom, mennyire nehéz valóban minőségi és finom termékeket találni, pláne gyorsan, vagy ha az ember többféle ételintoleranciával kénytelen együtt élni. Amikor viszont először haraptam bele egy szelet la Blanka kenyérbe, azt éreztem, hogy az élet egy darabot visszaadott abból, amit elvett.

Ez az érzés csak tovább erősödött bennem, amikor sütöttünk anyukámmal palacsintát, pisztáciás csigát és még megannyi finomságot a lisztkeverékeikből. Közben pedig abban is biztos lettem, hogy alaposabban meg szeretném ismerni Blankáék történetét, mert ők tényleg értéket képviselnek.

Fotó: la Blanka

Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/8
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!