Így válassz kutyapanziót – az 5 legfontosabb szempont

Így válassz kutyapanziót – az 5 legfontosabb szempont

Címlap / Életmód / Család / Így válassz kutyapanziót – az 5 legfontosabb szempont

Minden kutyatartó életében előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor a kutyusnak otthon kell maradni. Sokszor egy-egy családtag vagy barát magára vállalja a pesztrálást erre az időre, de legtöbbször szükség van arra, hogy gondoskodjunk kedvencünk elhelyezéséről egy kutyapanzióban. 

Mire van szükség ahhoz, hogy a kutyus panzióba mehessen?

A minden igényt kielégítő kutyapanziókban igencsak ügyelnek arra, hogy a hozzájuk érkező négylábúnak minden kötelező oltása meglegyen, emellett féregtelenítés és az ápoltság is kötelező. A kutyádat csak akkor fogadják a panzióban, ha igazolni tudod, hogy minden oltását megkapta. A minőségi kutyapanziókban elkérik az oltási könyvet és az ellátás idejére maguknál is tartják azt. 

Ha a kutyusod beteg, egyeztetni kell a kiválasztott panzióval, hogy tudják-e fogadni. Fertőző állatot általában nem vállalnak, de lehetnek egyedi esetek. A tüzelő szukákkal is ez a helyzet. Ha épp tüzelési időszakban kell elutaznod, érdeklődj, hogy vállalják-e a kutyusodat, el tudják-e különíteni. 

Sok helyen megengedik, hogy a kutyád próbanapot tölthessen a panzióban, mielőtt hosszabb időre ott hagynád. Ez azért lehet fontos, mert így láthatod, hogy a kiválasztott panzió valóban azt nyújtja-e, amit a weboldalán vagy a közösségi médiában kínál.

A legjobb kutyapanziók
Ksenia Raykova/istockphoto.com

Lássuk a legfontosabb választási szempontokat

#1. 24 órás állatorvosi rendelkezésre állás

Egy kutyafalkában – de még két kutya közt is – mindig történhet valami, amit nem lehet előre látni. Erre fel kell készülnöd, hiszen még egy séta alatt is előfordulhat. Egy panzióban általában egymásnak ismeretlen kutyusok vannak együtt, ezért fokozottan kell rájuk ügyelni. Az állatorvosi rendelkezésre állás alapfeltétel. Ahol ez nincs, inkább ne hagyd ott a kutyusod.

#2. Szakértő felügyelet – éjszaka is

Egy megfelelő kutyapanzióban nem elég, ha fiatalok nyári munkájukat töltve vigyáznak a kutyusokra. Ahhoz, hogy biztos lehess abban, hogy a kutyád jó helyen van, tudják, mit csináljanak a különböző szituációkban, lényeges, hogy kutyákhoz értő személyzet vigyázzon rá. Fontos, hogy ez éjszaka is biztosított legyen.

#3. Biztonság

Talán nem kell ecsetelni, milyen fontos, és mekkora megnyugvást ad, hogy a kutyádat olyan helyen hagyhatod, ahol a kerítés és a kutyusok alvó-pihenőhelye is biztonságos.

#4. Testméret szerinti szeparáció

Ez azért nagyon fontos, mert bármennyire is cukimuki a kutyusod, ha nyolcvan kiló, simán átszáguld egy kistestű eben. Ezt nem akarja, de a játék hevében bizony előfordulhat. Egy jó panzióban arra is van lehetőség, hogy nagytestű kutyusod boldogan játszhasson a szintén nagytestű pajtikkal, a kicsik pedig külön élvezzék egymás társaságát.

#5. Kedves, rugalmas tulajdonosok és személyzet

A minőségi panziók vezetősége és személyzete kedves, rugalmas. Ez azért nem elhanyagolható tényező, mert ebből tudhatod, hogy pontosan tisztában vannak azzal, hogy számodra milyen fontos a kedvenced. Nehezen hagyjuk ott bárhol a kutyánkat, ezért lényeges, hogy hogyan viszonyulnak hozzánk, és milyen benyomást keltenek bennünk.

Néhány kutyapanzió a teljesség igénye nélkül, amelyeket szívből ajánlunk neked:

  • Akela Kutyaiskola és Panzió, Gödöllő

24 órás oktatói felügyelet, maximális biztonság várja a kutyusod szuper környezetben. Nagy hangsúlyt fektetnek a szocializációra, és több extra szolgáltatás is igénybe vehető.

  • DWS Dog Kutyaiskola, Kutyanapközi és –Panzió, Szigethalom, Szigetszentmiklós és környéke

24 órás oktatói felügyeletet biztosítanak. A napi árban a kutyus szállítása is benne van. A személyzet kedves, hozzáértő. Hatalmas területen játszhatnak a kutyusok. Bentlakásos képzésre is van lehetőség.

  • Dog-Like Kutyapanzió és –Kozmetika, Debrecen

24 órás szakszerű felügyeletet biztosítanak, a kutyus minden óhaja teljesül. Felár ellenében kutyataxi is igényelhető.

  • Kutyafarm Kutyapanzió, Budakalász

Állandó felügyelet mellett gondoskodnak a kedvencedről, igyekeznek az általa megszokott körülményeket biztosítani. Lehetőség van arra is, hogy az éjszakát a kutya a saját otthonában töltse.

  • CityPets Kutyapanzió, Budapest

A természet közelében, gondosan elkerített hatalmas területen várják a kutyusokat. Kinti, benti elhelyezésre egyaránt van lehetőség.

A kutyapanzió és –napközi bizalmi kérdés. Senki nem hagyja szívesen idegenekre a kedvencét. Ha azonban megtalálod a megfelelőt, olyan kapcsolatot tudsz kialakítani, hogy sokáig boldogan bízod rájuk a kutyusod.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást