Egy új kutatás szerint a rendszeres forró fürdő életet is menthet

Egy új kutatás szerint a rendszeres forró fürdő életet is menthet

Címlap / Stílus / Test / Egy új kutatás szerint a rendszeres forró fürdő életet is menthet / 2. oldal

Persze nem kell úgy felfogni, mintha a forró fürdővel ki tudnád váltani a napi futásodat, de nagyjából olyan hatással van a keringésedre egy forró fürdő, mintha fél órát sétálnál.

A japán kutatók kiemelik, hogy ez az eredmény nem éppen új: a finnek hasonló mechanizmusokat használnak ki, amikor szaunáznak, a szaunázás jótékony hatásait pedig már évszázadok, ha nem évezredek óta ismerjük. Ráadásul egyelőre nem tudni olyan orvosról, aki magas vérnyomás megelőzésére forró fürdőket írna fel – legalább is egyelőre nem, ha sok ilyen kutatás készül még, akkor könnyen lehet, hogy belekerül jobban a köztudatba.

Már csak azért is, mert a forró fürdő, ahogy korábban említettük, nemcsak a testnek, hanem a léleknek is jót tesz: stresszoldó hatásával a mentális egészségünket segítheti, ami az ilyen bizonytalan időszakokban, mint egy világjárvány okozta gazdasági válság, kifejezetten jól jöhet.

Arról nem is beszélve, hogy nem kell érte sehova se menni, majdnem mindenki számára elérhető, és nem kerül a víz díján kívül semmibe.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a már meglévő szív- és érrendszeri betegségekkel élők számára lehet, hogy károsabb a gyakori forró fürdő, mint amennyi hasznot hoz, így ha valaki hasonló kúrára készülne, először mindenképpen egyeztessen a háziorvosával.

Forrás

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást