A tiramisu az egyik leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető recept, és még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá – talán éppen ezért is olyan közkedvelt. A hagyományos verzió mellett azonban több olyan elkészítési mód is létezik, ami kevésbé híres, de legalább olyan finomak, mint az eredeti olasz recept.
Aligha van olyan, aki evett már Kinder buenót vagy tejszeletet, és utána azt mondta: „nem ízlik”. A probléma inkább az szokott lenni, hogy túl kicsi és túl kevés. Ez a recept viszont még ezt is orvosolja: egy tiramisuba vegyítve kínál egy olyan kávétól mentes finomságot, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt a kedvence lesz.
Hozzávalók: 24 Kinder tejszelet, 2 tojássárgája, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál vanília aroma, 400 g mascarpone, 200 ml tejszín, 1 narancs, kakaópor, tetszőleges mennyiségű Kinder bueno
Elkészítés: A tojássárgáját és a cukrot egy nagy tálban kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a mascarponét és a tejszínhabot. A tejszeleteket kibontjuk, és 12 darabot egy tepsi aljára rakjuk, vagy desszertes poharakba osztjuk szét. A szeletekre egy fél narancs levét csorgatjuk, majd a töltelék felét ráöntjük.
Ezt követi a maradék 12 tejszelet, a maradék narancslé és az utolsó réteg tejszín. Hűtőbe tesszük néhány órára, majd meghintjük kakaóporral, és tetszőleges mennyiségű Kinder buenóval díszítjük.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!