A tiramisu az egyik leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető recept, és még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá – talán éppen ezért is olyan közkedvelt. A hagyományos verzió mellett azonban több olyan elkészítési mód is létezik, ami kevésbé híres, de legalább olyan finomak, mint az eredeti olasz recept.
A marcipános-cseresznyés tiramisu szinte olyan, mint a hagyományos, két nagyszerű csavarral: a cseresznye még ízletesebbé teszi, a tetejére kerülő marcipángolyókkal pedig igazi kettő az egyben desszertet kapunk, ami együtt egy igazán ütős finomsággá érik.
Hozzávalók: 350 g meggy, 1 evőkanál kukoricakeményítő, 500 g mascarpone, 50 ml amaretto, 80 g cukor, 1 teáskanál vanília aroma, 150 ml kávé, ½ teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 12 babapiskóta, 150 g porcukor, 200 g őrölt mandula, kakaópor
Elkészítés: Először cseresznyeszószt készítünk: ehhez leszűrjük a cseresznye levét, majd egy evőkanálnyit összekeverünk a kukoricakeményítővel. A maradék levet felforraljuk, és hozzáadjuk a keményítős keveréket. Hagyjuk, hogy az egész felforrósodjon, majd ha sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a meggyet.
A mascarponés krémhez összekeverjük a mascarponét, az amarettót, a cukrot és a vanília aromát. Kávét főzünk, majd összekeverjük a mézeskalács fűszerrel, és hagyjuk kihűlni. A babapiskóta felét egy tepsibe vagy desszertes poharakba tesszük. Egyenletesen ráöntjük a kávé felét, majd rárakjuk a mascarponés krém felét és a meggyszószt. Ugyanezekből még egy réteget rakunk, majd néhány órára a hűtőbe tesszük. Díszítésként marcipángolyót készítünk: ehhez a porcukrot, a mandulát és az amarettót összegyúrjuk, majd golyókat formázunk belőlük. A golyókat a tiramisu tetejére tesszük, meghintjük kakaóporral, és már el is készültünk.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!