Itt az ősz és közeleg a tél, ami nemcsak az ünnepek, a hűvösebb idő és a melegebb ruhák szezonja, hanem az olyan különleges, tartalmasabb forró italoké is, amelyeket nyáron annyira nem kívántunk. Jöhet az extrán édes, a sós, a karamellás, a fűszeres vagy akár a sütőtökös finomság forrón a bögrénkbe – mutatunk néhány receptet!
2/3 Chai latte
Egy másik fűszeres finomság, ami elengedhetetlen az igazi, hamisítatlan hygge-hangulathoz. Bár nevében kávéra utal, valójában tea, ráadásul, ha jól készítjük el, még egészségünket is támogatjuk vele, hiszen tele van gyömbérrel, szerecsendióval és fahéjjal.
Hozzávalók egy bögréhez:
1 dkg őrölt, vagy passzírozott gyömbér
1 dkg őrölt fahéj
1 dkg őrölt kardamom
fél dkg őrölt bors
pár szem szegfűszeg
csipetnyi őrölt szerecsendió
filteres feketetea
1-2 dl tej
2,5 dl víz
méz
Elkészítés:
Először keverjük össze egy tálban az összes fűszert, majd tegyük fel forrni a vizet. Ha felforrt, adjuk hozzá a fűszereket és dobjuk bele a teafiltert. Miután felforrt, leszűrjük és egy bögrébe töltjük kb. a pohár kétharmadáig, majd hozzáadjuk a felforralt és habosított tejet. Végül mézzel, fahéjjal és szerecsendióval csorgatjuk, szórjuk ízlés szerint.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!