A majonéz isteni salátákhoz, remek mártogatós készíthető belőle, mértékkel fogyasztva pedig azt is kijelenthetjük, hogy egy csodálatos konyhai alapanyag. Rengeteg ételt finomabbá tehetünk vele, a klasszikus kedvenceken túl pedig bőven vannak még olyan finomságok, amelyeket – ha csak egy kicsit is szereted a majonézt – kár lenne nem kipróbálni. Majonézrajongóknak egyenesen kötelező, ha pedig eddig nem szeretted túlzottan, talán éppen ezek az ételek hozzák majd meg a kedvedet hozzá.
2/5 Mexikói kukorica
Szereted a friss, ropogós főtt kukoricát és a majonézt is? Akkor a mexikói kukoricát egyszerűen hiba lenne kihagynod! Könnyen elkészíthető, tökéletes nyári harapnivaló lehet, de köretként is funkcionálhat. Igazán ízletes, és olyan szintén mexikói ételekhez is remekül passzol, mint a taco vagy az enchilada. Alapvetően az extrémen sós cotija sajttal készül, de feta sajttal is remek lehet.
Elkészítés: Tedd fel főni egy vízzel teli edénybe a kukoricát a babérlevéllel és egy teáskanál sóval. Fedd le az edényt és forrald fel a vizet közepesen magas hőmérsékleten, amíg meg nem puhul. Csepegtesd le és tedd félre a kukoricát. Keverd össze a majonézt, a tejfölt, a fokhagymaport, a lime héját, 1 evőkanál lime levét és a maradék egy teáskanál sót egy tálban. Melegíts fel egy nagy serpenyőt, adj hozzá olajat, majd mehet bele a kukorica. 4-5 perc alatt süsd meg a kukoricát, majd mehet egy deszkára. Kend meg a maradék lime levével, a majonézes keverékkel, majd forgasd meg óvatosan a morzsolt sajtban. Vegyél elő egy tányért, és friss korianderrel, Cayenne borssal és chiliporral megszórva tálalhatod is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!