A majonéz isteni salátákhoz, remek mártogatós készíthető belőle, mértékkel fogyasztva pedig azt is kijelenthetjük, hogy egy csodálatos konyhai alapanyag. Rengeteg ételt finomabbá tehetünk vele, a klasszikus kedvenceken túl pedig bőven vannak még olyan finomságok, amelyeket – ha csak egy kicsit is szereted a majonézt – kár lenne nem kipróbálni. Majonézrajongóknak egyenesen kötelező, ha pedig eddig nem szeretted túlzottan, talán éppen ezek az ételek hozzák majd meg a kedvedet hozzá.
1/5 Régimódi csirkesaláta
Te is szereted a klasszikus cézár salátát, de vágynál egy kis változatosságra is? Nos, ebben a majonézes csirkesalátában egész biztosan nem fogsz csalódni. Ha csirkét, zellert, majonézt és friss citromlevet keversz össze, abból soha nem sülhet ki rossz, erre pedig ez az étel is nagyszerű példa. A főtt tojást és az ecetes ízvilágot kedved szerint kihagyhatod, az előzetesen puhára párolt csirkéhez viszont ragaszkodj.
Elkészítés: Óvatosan keverd össze az első nyolc hozzávalót egy nagy tálban, majd adj hozzá 1/2 csésze majonézt, és tedd a tál tartalmát 2 órára a hűtőszekrénybe. Add hozzá a maradék majonézt a salátához, merj belőle, díszítsd friss petrezselyemmel, és már fogyaszthatod is.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!