Amikor a körülöttünk lévő eseményeket túl soknak érezzük, vagy egyszerűen csak nincs elég energiánk ahhoz, hogy nekilássunk a napi feladatainknak, kevés jobb dolgot tehetünk annál, mint hogy nyugodt környezetben leülünk, és megiszunk egy csésze teát. De tudod, hogy mennyi ideig kell a csészében hagynod a filtert ahhoz, hogy az adott tea minden jótékony hatását élvezhesd?
VIDEO Nyári horoszkóp: Mit hoznak idén nyáron a csillagok?
Eddig rosszul áztattad a filtert?
Amikor a tea áztatásáról van szó, nem feltétlenül csinálhatjuk rosszul. Van azonban egy stratégia, amivel jobb élményt varázsolhatsz az ízlelőbimbóidnak, és jótékonyabb italt hozhatsz létre. Minden teafajtának van ugyanis egy érlelési csúcspontja és hőmérséklete, amelyen a legjobb ízű, és a lehető legtöbb előnyt nyújtja. Egy bizonyos teafilter meghatározott idejű áztatásával tehát megakadályozhatod, hogy egyetlen cseppnyi ereje is kárba vesszen.
A japán zöld tea például előnyben részesíti az alacsonyabb vízhőmérsékletet és a rövidebb áztatási időt a legjobb íz elérése érdekében. A tradicionális kínai ital, az oolong tea filtere viszont többször is áztatható úgy, hogy továbbra is élvezhesd az ízét és az előnyeit, például a magas antioxidánstartalmát, hogy képes javítani a kognitív funkciókat vagy éppen azt, hogy fokozhatja a szellemi teljesítményt.
