Dekor / Otthon

5 kreatív gyertyás projekt az első borongós, őszi estékre

5 kreatív gyertyás projekt az első borongós, őszi estékre

Egyre hűvösebbek az esték és a reggelek, ráadásul észrevehetően előbb lesz sötét – pedig az órát még nem is állítottuk át! Ahelyett, hogy visszasírnád a meleg hónapokat, koncentrálj arra, amiért az ősz igazán jó: jöhetnek a vastag plédek, a forró italok és persze a gyertyák!

Fába faragva

Az első dekorációnk kellően rusztikus, és különleges hangulatának köszönhetően biztosan az otthonod egyik kedvenc éke lesz.

Nagy előnye, hogy elegendő egyszer beszerezned a hozzávalókat és összeállítanod az egyedi gyertyatartódat, mert ha ügyelsz a tárolásra, később bármikor előveheted.

A hagyományos teamécseseken túl szükséged lesz néhány olyan vastagabb ágra, ami kellően biztosan tart – ez nagyon fontos, különben a gyertyák eldőlhetnek és tüzet okozhatnak.

Amennyiben a masszív ágakat beszerezted, már csak ki kell vésned a felső, középső részüket annyira, hogy egy teamécsest elférjen bennük (használhatsz speciális fúrófejet, de hagyományos úton is haladhatsz, csak úgy kicsit hosszadalmasabb lesz).

Ha kész vagy, nincs is más dolgod, mint ízléses kompozícióba rendezni a tartókat.

Tökös dekor

Az előző dekorációhoz nagyon hasonló elven készült ez is, viszont ezt könnyen elkészítheted akár fúrógép segítsége nélkül is.

Itt elegendőnek bizonyul, ha meggymagozóval, esetleg  kés segítségével kivájod a teamécsesek helyét.

Persze azzal számolnod kell, hogy ez a dísz nem lesz olyan tartós, mintha fával dolgoznál, de kétségtelenül látványos és jóval egyszerűbb elkészíteni, úgyhogy érdemes egy próbát tenned vele.

A dísztökökön túl természetesen más őszi terményekkel, gyümölcsökkel is próbálkozhatsz.

Kiváló választás az alma, vagy éppen a körte, karácsony felé közeledve pedig a naranccsal is ajánlatos kísérletezgetned, hiszen mennyei és igazán alkalmi az illata.

Gyertyás terrárium

A terráriumok manapság nagyon népszerűek a lakberendezésben, hiszen igen sokoldalúan lehet dekorálni a segítségükkel. 

Természetesen az őszi dekorálásban is hasznukat veheted, pl. ilyen látványos formában.

Állíts a terráriumba egy poharat, pont akkorát válassz, amiben el tudsz helyezni egy méretes gyertyát.

Ezután már csak el kell rendezned a pohár és a terrárium fala között a hagyományos őszi dekorációdat. Használhatsz leveleket, terméseket, szárított virágokat, vagy kisebb dísztököket is.

Arra vigyázz, hogy a pohár száján ne lógjon túl a díszítés, nehogy lángra kapjanak a száraz részek.

Hangulatos úszógyertyák

Az úszógyertyák nem csak a nyári estéken tökéletesek: ahogy azt a képen láthatod, ősszel is szuperül lehet velük díszíteni. 

Ahhoz, hogy te is ilyen hangulatos dekorációt tudhass a magadénak, először egy edényre lesz szükséged.

Ez lehet hagyományos jénai, vagy akár egy terrárium, a lényeg, hogy áttetsző legyen a felülete.

Ezután tölts bele vizet és halmozz rá gyümölcsöket. Természetesen nem csak a bogyós gyümölcsök jöhetnek szóba, és akár úszógyöngyökkel is helyettesítheted őket.

Végül szoríts helyet a látványos úszógyertyának!

Mindenképpen olyan helyre tedd a frissen elkészült dekorációdat, aminek a környezetét szintén fel tudod díszíteni. Ahogy itt is láthatod, a háttér óriásit dob ezen az egyszerű, de különleges dekoron.

Asztali futó helyett

Nem csak kisebb dekorációt készíthetsz a hűvös őszi estéken, akár az egész asztalt díszítheted gyertyák és szezonális alapanyagok felhasználásával.

Rendkívül inspiráló lehet ez a látványos, rusztikus dísz, aminek az alapját egy téglalap alakú faláda biztosítja.

Először is érdemes beletenned tartókban a hosszú gyertyákat, így azokat körbebélelheted a különféle termésekkel annak érdekében, hogy még biztosabban tartsanak.

Már szabadjára is engedheted a fantáziádat: jöhetnek a kisebb-nagyobb dísztökök, a bogyós gyümölcsök, termések, a tobozok, virágok, na és persze a levelek.

A szabadon maradó helyeket száraz fűvel bélelheted, így a láda belső felét könnyen és látványosan elfedheted.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást