Itt a rossz idő, kesereghetünk is amiatt, hogy beköszöntött az ősz és az eső, de dönthetünk úgy is, hogy inkább hálásak vagyunk az évszak csodáiért, mint például a körtéért, amely húshoz, salátába és édességekbe is remekül passzol, ritkán látott ízt varázsol a tányérunkra. Íme, néhány recept, amit próbálj ki még idén!
3/5 Körtés-csokis sütemény
Hozzávalók 4 adaghoz:
4 db körte
fél citrom leve
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
2 db tojás
6 dkg cukor
kevés őrölt mandula
fél teáskanál sütőpor
egy csomag vaníliáscukor
Elkészítés:
Meghámozzuk a körtéket, majd eltávolítjuk a magházukat. A citrom levét felöntjük annyi vízzel, ami ellepi a körtéket, felforraljuk, majd beletesszük a gyümölcsöket és négy-öt percig közepes lángon pároljuk. A csokoládét a vajjal egy lábosban felolvasztjuk, a tojások fehérjéből és kb. 3 dkg cukorból pedig habot verünk. A maradék cukrot és a tojások sárgáját felverjük, majd hozzáadjuk a megolvadt csokoládét. Belekeverjük a sütőport és a mandulát, majd összeforgatjuk a tojáshabbal. A 160 fokra előmelegített sütőben kivajazott formában sütjük a süteményt, kb. 30-35 percig. A tetejére tehetünk egy-egy körteszeletet.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!