Ezért olyan különlegesek a májusban született gyermekek

Ezért olyan különlegesek a májusban született gyermekek

Címlap / Életmód / Család / Ezért olyan különlegesek a májusban született gyermekek

Nagyon szeretik a kényelmet

Azok a babák, akik májusban látták meg a napvilágot, imádják a luxus és a kényelem minden formáját. Igénylik, hogy sokszor szeretgessék őket, többségük ragaszkodik a szinte állandó kontaktushoz – a szülőknek így aztán nagy segítség lehet egy-egy hordozó. A gondoskodást gyakorlatilag azonnal meghálálják, lekötelezett pillantásokkal, kedves mosolyokkal, bújással jelzik, hogy nagyon elégedettek.

Imádják a hasukat

Ritkán akad olyan gyermek, aki a májusi babáknál jobban imádná a hasát. Ők minden formában és mennyiségben imádnak enni, és ez felnőttkorukban sem igazán változik. Folyton éhesek és állandóan megkövetelik maguknak a finomságokat. Szülőként nagyon oda kell figyelned, hogy minőségi táplálékokat tegyél a gyermeked elé, és már korán elkezdd formálni a helyes irányba az ízlését.

A májusi babák ugyanis felnőttkorukban is megőrzik evési szokásaikat, ezért egyáltalán nem mindegy, milyen úton indulnak el gyerekként. Mivel tényleg folyton enni akarnak jó, ha mindig van nálad friss gyümölcs, zöldség, esetleg egy kis turmix, teljes kiőrlésű gabonával készült ropogtatnivaló.

Komótosan haladnak

A májusban született babák jól alkalmazkodnak a különféle keretekhez, szabályrendszerekhez, azonban a parancsolgatást nem tűrik. Ekkor lázadozni kezdenek és ellenállnak, számukra nagyon fontos, hogy értsék, miért kell betartaniuk az adott előírásokat. Mivel nagyon lényeges nekik a kiszámíthatóság, egyáltalán nem mondhatjuk, hogy rohamléptékben haladnának a céljaik felé. Sokkal inkább lépésről lépésre, fokozatosan, komótosan változtatnak.

Sokszor kell őket noszogatni, bátorítani, gyerekként pedig gyakran irányítani is, mert ha észreveszik, hogy zöld utat kapnak, többnyire ki is törnek a keretek közül. Gyerekkorukban különösen fontos számukra, hogy állandó napirendjük legyen, tudják, mire számíthatnak. Nem kedvelik a túl nagy sürgés-forgást, nem szívesen változtatnak azon, ami már egyszer bevált.

Kate Aedon/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást