Ezek a rossz szokásaid miatt töredezhet a hajad és a körmöd

Ezek a rossz szokásaid miatt töredezhet a hajad és a körmöd

Címlap / Stílus / Haj / Ezek a rossz szokásaid miatt töredezhet a hajad és a körmöd

A nem megfelelő vitaminbevitel, vagy például a vashiány is állhat a hajhullás, hajtöredezés és az erőtlen, gyenge körmök mögött, de ha oda is figyelsz rá, hogy egészségesen táplálkozz és elegendő folyadékot fogyassz, ezek a mindennapi szokásaid akkor is megakadályozhatják, hogy erős, dús hajad és ragyogó körmeid legyenek.

Szárító hatású samponnal habosítasz

Egyes durva szappanok lúgos pH-ja rontja a bőr és a köröm külső rétegét

– mondja dr. Zeichner, a kozmetikai és klinikai kutatások igazgatója és bőrgyógyász professzora, a New York-i Mount Sinai-ban. Ehelyett válassz gyengébb termékeket, keress olyan sampont, amelyik nem tartalmaz szulfátokat, mert ezek eltávolítják a természetes olajokat a hajadból – javasolja Liana Zingarino, a New York-i John Frejda Salon fodrásza. Ezek a termékek fakulást és érzékenységet okozhatnak a festett hajban is. Zingarino megjegyzi, hogy a polcokon rengeteg szulfátmentes készítmény áll rendelkezésre, amelyek segítik a hajszálak egészséges és fényes állapotának megőrzését.

Lófarokba fogod a hajadat

Ha a hajadat rendszeresen szoros kontyba vagy lófarokba fogod, nincs mit csodálkozni azon, hogy idővel töredezni kezd ott, ahol a hajgumi szorítja. Ha lehet, viszonylag ritkán válaszd ezt a frizurát, ha pedig mindenképpen össze kell fognod a hajadat, mert például edzéshez készülődsz, akkor válassz egy lágyabb, rugalmasabb anyagból készült hajgumit, például selymet, ezzel ugyanis minimális lesz a súrlódás, így a hajszálakon keletkező benyomódások, törések száma is csökkenthető.

Andrea Piacquadio/pexels.com

Dobolsz az ujjaiddal

Apróságnak tűnhet, de ha rossz szokásod, hogy minden feszült helyzetben az asztalon dobolgatsz, esetleg rendszeresen hosszabb üzeneteket írsz a telefonod képernyőjén, akkor az állandó ütögetés a körmeid végén elgyengítheti azokat. Ha nem sikerül visszafognod ezt a szokásodat, vagy nem tudsz átállni a számítógépre, ahol sokkal inkább az ujjbegyeidet, és nem az ujjaidat használod, akkor javasolt valamilyen erősítő lakk használata, ami extra védőréteget jelent a körmeidnek.

Túl sokat vagy a napon

Éppen úgy, ahogyan a nap bőrkárosodást okozhat, körömkárosodáshoz, sőt a haj kiszáradásához is vezethet.

A sérülések elkerülése érdekében naponta használj fényvédő kézkrémet, a hajadra pedig keress valamilyen minden nap használható hővédő szert, szérumot vagy kondicionáló spray-t, amely UV-védelemmel rendelkezik.

Ha hosszasabb időt fogsz a napon tölteni, akkor érdemes egy kalapot vagy egy vékony selyemkendőt is a fejedre tenni, hogy védd magadat a közvetlen sugaraktól, és persze figyelj oda a folyadékbevitelre is!

Kesztyű nélkül takarítasz

A nagyobb házimunkákhoz biztosan kesztyűt húzol, de mi a helyzet akkor, ha csak a konyhapultot törlöd le, vagy a mosdókagylót takarítod ki?

Amennyiben ehhez is vegyszereket használsz – akár csak mosogatószert – a szakértők szerint érdemes lehet ebben az esetben is gumikesztyűt venni, ezek a zsíroldó szerek ugyanis könnyen feláztatják és kiszárítják nem csak a kézfej bőrét, de a körmöket is.

Egy háztartási kesztyű az elsődleges védelmi vonal lehet, ami nem csak a körmeid egészségét, de a manikűrödet is megvédi, ezért mindenképpen érdemes egy párat kéznél tartani a konyhában és a fürdőszobában is, hogy ha kell, azonnal felkaphasd őket.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást