Egészség / Életmód

Koronára felkészülve: 6 + 1 kellék, ami nem árt, ha van otthon, ha véletlenül elkapnád a vírust

Koronára felkészülve: 6 + 1 kellék, ami nem árt, ha van otthon, ha véletlenül elkapnád a vírust

Lázmérő

Ez egy elég egyértelmű háztartási kellék, de a koronavírus-fertőzés alatt még fontosabb, mint bármikor. Magasra szökhet ugyanis annak a láza, aki COVID-19-ben szenved. Azért is hasznos a lázmérő ilyenkor, mert a család többi tagját is lehet vele monitorozni. Ha valaki még belázasodik, valószínűleg ő is elkapta a betegséget. Egy megbízható eszköz mindig legyen otthon, mert nemcsak koronavírus-járvány alatt, hanem máskor is nagyon hasznos tud lenni.

Lázcsillapító

Nem árt, ha az ember magasabb lázra is felkészül, és tart otthon magánál láz- és fájdalomcsillapítót. A paracetamol tartalmúak mindenképpen hasznosak, az ibuprofennel kapcsolatban volt némi kétség a járvány elején, de erről sem sikerült egyértelműen kideríteni, hogy tényleg árt-e a betegeknek. Biztos, ami biztos, inkább a paracetamolt tartalmazó gyógyszereket részesítsd előnyben. Ha a másik van otthon, és nagyon lázas vagy, azt is nyugodt szívvel használhatod.

Párásító

Az amerikai CDC (Betegségmegelőzési és -kezelési Központok) szerint a párásító készülékek segíthetnek enyhíteni a koronavírus-fertőzés tüneteit. Egészen pontosan a köhögésen és a torokfájáson enyhíthetnek. Ha ennél tovább mennél, légtisztítót is beszerezhetsz, ez még a családtagokat is védi attól, hogy elkapják a vírust, ha valaki beteg a lakásban.

Oldalak: 1 2 3

1 hozzászólás

 • Avatar
  R. Tibor
  2021.02.23., 17:19

  Ne árt, ha van otthon:
  1. Egy kis józan ész, hogy ne higyj el mindent
  2. D-vitamin, C-vitamin, Magnézium (szerves), némi multivitamin
  3. Erős immunrendszer (hogy észrevétlenül átmenjen rajtad, gyógyszerek és oltás nélkül)

  Válasz

Írj egy hozzászólást