Egészség / Életmód

A koronavírus legelső tünete: ezt tedd, ha nálad is elkezdődik

A koronavírus legelső tünete: ezt tedd, ha nálad is elkezdődik

A koronavírusos fertőzést azért olyan nagyon nehéz nyakon csípni, mert nagyjából megegyeznek a tünetei az influenzáéval, ráadásul most átfedés is van az influenzaszezon és a járvány között, ami miatt még nehezebb különbséget tenni a kettő között.

Nincsenek is különösebben durva első tünetek, csak a szokásos megfázásos jelzések: a magas láz, a száraz köhögés, a légzési nehézségek, valamint a levertség.

A legtöbb betegnél így indul a fertőzés, aztán megjelenhetnek a további tünetek:

– izomfájdalom,
– orrdugulás,
– orrfolyás,
– torokfájás,
– hasmenés.

De alapvetően elmondható, hogy az, amit influenzának vélünk, simán lehet koronavírus is, főleg, ha olyan helyen élünk, ahol már felütötte a fejét a vírus.

Fontos tudni, hogy a koronavírus nem gyógyítható, hiszen vírusfertőzésről van szó, védőoltás fejleszthető csak ki ellene. De amíg ez nincs meg, egy koronavírus-fertőzés is ugyanúgy folyik le, mint egy influenza: sok folyadék és pihenés kell hozzá, meg lázcsillapító, ha már annyira rosszul vagy. Sajnos ezeken kívül csak annyit tehetsz, hogy kibekkeled azt az időszakot, amíg a szervezeted meg nem birkózik a kórokozóval.

Oldalak: 1 2

4 hozzászólás

 • Avatar
  Bánóczy Árpád
  2020.10.17., 10:16

  Dolgozz otthonról. A sor melleti munkás majd minden alkatrészt haza vitet a munkáltatójával, betegen összeszereli, majd szól a munkáltatónak, vigye el a készre szerelt alkatrészeket.
  Ez így életszerű?

  Válasz
 • Avatar
  RT
  2020.10.28., 07:40

  Csak olyan rendezvényre menjél, például focimeccsre, amit Orbán Viktor mindent (is) tudó vezérünk a libernyákok megrökönyödésére jóváhagy!
  Ha maszk nélkül egy tömegben lefényképeznek, akkor utána kérjél bocsánatot és hazudj nyugodtan tovább a magyar emberek szemébe!
  Ha szellemi egysejtűként nincsenek érveid politikustársaiddal szemben, egyszerre háromnál többet sohase nevezz közülük pszichopatának!
  Ha valóban demokrata vagy, akkor hirdesd, hogy egyetlen vezető sem mentesülhet a bírálatok alól.
  Ha tenni akarsz a világ békéjéért, akkor hirdesd a globális demokrácia alapeszméjét, ami szerint egyetlen nép vagy nemzet sem mentesülhet a bírálatok alól, és egyetlen nép vagy nemzet sem állhat más népek és nemzetek felett. Még akkor sem, ha szoros érdekközösségben áll a globális pénzhatalmi elittel.

  Válasz
 • Avatar
  Káposztás Brúnó
  2020.11.13., 13:39

  A hazug embert előbb utolérik mint a sánta kutyát viszont aki hazudik az lop is. Aki minél többet lop annál jobban fél a nyilvánosságtól mert tudja azt a lopott holmi ha lelepleződik valaki akkor az visszajár az eredeti tulajdonosnak.

  Válasz
 • Avatar
  Én
  2020.12.03., 14:46

  A dátum szerint ez egy két napos cikk. De a tartalmát tekintve ez még valamikor március körül íródhatott.

  Válasz

Írj egy hozzászólást