Az olívaolaj egyre nagyobb népszerűségnek örvend a konyhában, a gasztronómiai élvezetek világában. Nem véletlenül nevezik folyékony aranynak, hiszen számos területen bevethető jótékony hatása miatt. Elég jó kis marketingértékkel bír, hogy már a görög mitológiákban is jelen van, vallási rítusok kelléke volt, és görög atléták is kenték vele a testüket. Mutatunk pár tippet az olívaolaj sokrétű felhasználásához!
1/6 Paradicsomtatár – vendégváró falatkákhoz
Az olívaolaj telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag, a szív és az érrendszer védelmére ajánlják. Persze ne csak ettől várjuk a csodát, de megfelelő mennyiségben fogyasztva élvezhetjük az előnyös élettani hatásait, finom aromájával pedig feldobja az ételek ízét.
Jópofa és ízletes vendégváró falatkákat készíthetsz olívaolajas paradicsomból. A paradicsomtatárhoz szerezz be szép, gusztusos paradicsomból 8-10 darabot, szárított oregánót és bazsalikomot, de ha profibb vagy és kis fűszerkerted van, akkor friss fűszerekkel még ízletesebb lesz az ételed! Egy evőkanál balzsamecetre, őrölt borsra és sóra lesz még szükséged, na meg persze az olívaolajra.
A paradicsomokat meghámozva, kimagozva, kockára vágva forgasd meg az olajban és a balzsamecetben, majd fűszerezd!
Ha szereted, szeretitek a sült hagymát, nyugodtan keverj hozzá azt is. Mehet a massza a hűtőbe, aztán a pirítósokra! Fetával vagy egyéb, kedvenc sajtféleségeddel tovább fokozhatod az élményt.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!