Az emésztés jótündére, a kókuszkefir. Így építsd be az étrendedbe

Az emésztés jótündére, a kókuszkefir. Így építsd be az étrendedbe

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Az emésztés jótündére, a kókuszkefir. Így építsd be az étrendedbe

Ahogy növekszik az emberekben az egészségtudatosság, egyre többen fordulunk a természetes, tápláló és egészséges ételek, valamint italok felé. Az egyik ilyen népszerű választás a kókuszkefir, amely kiemelkedik az erjesztett italok közül. Lássuk, mi is ez pontosan, és milyen csodálatos egészségügyi előnyökkel rendelkezik.

VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton

Mi az a kókuszkefir?

A kókuszkefir egy olyan erjesztett ital, amelyet fiatal, zöld kókuszok vizéből készítenek. A kókuszvizet kefirszemcsékkel vagy egy egyszerűbb kefirindítóval keverik, hogy elindítsák az erjesztési folyamatot. A kefirszemcsék egy olyan élesztőből és tejsavbaktériumokból álló kombináció, amelyek együtt alakítják át a kókuszvizet egy pikáns, buborékos, probiotikumokban gazdag itallá. Az erjesztés általában 24 és 48 óra között tart, ebben az időszakban a kefirszemcsék vagy az indító a kókuszvíz cukrait lebontva laktikus savat, szén-dioxidot és különböző egyéb vegyületeket állít elő. Az így kapott ital egy kissé pezsgő, savanykás és frissítő, probiotikumokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és enzimekben gazdag.

Oldalak: 1 2 3 4 5

A cikk folytatódik, lapozz!

«Előző
1/5
Következő»
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!