10+1 párakedvelő növény, ami a fürdőszobában remekül érzi magát

10+1 párakedvelő növény, ami a fürdőszobában remekül érzi magát

Címlap / Otthon / Kert és terasz / 10+1 párakedvelő növény, ami a fürdőszobában remekül érzi magát

Páfrány

Az erdők egyik legszebb zöld növénye. Nem szereti a közvetlen napsütést, de szépen fejlődik a fürdőben. Érdemes magasabbra rakni, így a lelógó hosszú levélszárai még csodálatosabb látványt fognak nyújtani.

Buzogányfa

Nagyon impozáns nagyra növő levéldísznövény. Kifejezetten kedveli a fényt, és ha egy kis közvetlen napsütést is kap, gyönyörűen növekszik. Akár 2-3 tövet is ültethetünk egy kaspóba, nagyon látványos eredmény fogunk elérni. Tartásánál ügyelni kell arra, hogy nehogy túlöntözzük. Erősen locsoljuk meg, azután hagyjuk kiszáradni a földjét.

Könnyezőpálma

Eredeti élőhelyén, a Közép-amerikai dzsungelekben csak szórt fényhez jut hozzá, ezért remekül tartható sötétebb környezetben is. Közepes intenzitású locsolást igényel, a pangó vizet azonban nem kedveli, könnyen berohadhat. Ha megfelelő körülményeket biztosítasz neki, hatalmas, lukacsos, fényes levelekkel hálálja meg a törődést.

Bromélia

Igazán látványos, színes éke lehet a fürdőnek. Ahhoz, hogy szépen növekedjen sok fényre, vízre és melegre van szüksége. A broméliákat sokan tévesen a közepüknél található tölcséren keresztül öntözik. Ez csak akkor szükséges, ha hidegebb, száraz környezetben tartod, máskülönben a növény pusztulásához vezethet. Teheted közvetlenül az ablakba, de félárnyékban is megél.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást