Koktélrák puffancsok

Koktélrák puffancsok

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Koktélrák puffancsok

Tökéletes előétel falatkák bármilyen különleges ünnepre vagy partyra. A puffasztott sütik külön meg vannak sütve, majd meg vannak töltve a koktél rák keverékkel.

Mi magyarok hajlamosak vagyunk előítéletekkel lenni a tengeri herkentyűk iránt, pedig ha friss hozzávalókkal készítjük, imádnivaló a koktélrák.

Hozzávalók

– 0.5 kg koktélrák (nálunk inkább fagyasztva kapható)
– kis csokor zellerzöld, felaprózva
– 2 fej hagyma, felaprózva
– 4 keményre főtt tojás, megtisztítva, kockára vágva
– 3-4 csipet apróra vágott zöldpetrezselyem
– majonéz
– 2 evőkanál chili szósz
– 0,25 l víz
– 1 evőkanál vaj
– 0,25 kg liszt
– 4 tojás


Elkészítése

A rákot a tasak utasításai szerint készítsük el.
Egy nagy tálban keverjük össze a kész lehűlt rákot, zellert, hagymát, főtttojást, chilit, majonázt és petrezselymet. Keverjük jól össze, fedjük le és tegyük hűtőbe.
A puffancsok elkészítéséhez forraljuk fel a 0,25 l vizet, adjuk hozzá a vajat és keverjük jól össze. Lassan adjuk hozzá a lisztet, amíg összeáll a tészta.
Hagyjuk kihűlni a tésztát. Egy másik tálban verjük fel a 4 tojást és adjuk hozzá a kihűlt tésztához.

Melegítsük a sütőt 180-200 C fokra. Terítsük be a tepsit sütőpapírral, majd adagoljuk nagy kanalakkal a puffancsok tésztáját. Süssük 15-18 percig.
Az adagok kb. 10 puffancs elkészítéséhez elegendők.
Hagyjuk a tésztákat kihűlni, majd vágjuk ketté a puffancsokat és töltsük meg a ráksalátával.

Jó étvágyat kívánunk!
 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást