Stílus / Divat

Kockás divat, az új 2011-es tavaszi/nyári trend

Az idei meleg szezon talán legnagyobb minta-trendje az állatminták mellett a kockás. A leghíresebb divattervezők használták a mintát kollekciójukban, új dimenziót adva az eddigi kockás ruházat fogalmának.

A 2011-es tavaszi/nyári szezonra a divattervezők vidám, színes mintákat képzeltek el, egyedi és különleges alkotásokat hozva létre. Másrészt a hagyományos mintákhoz is hűk maradtak, mint amilyen a kockás minta.

Megjelentek zakókon, nadrágokon, szoknyákon és ingeken, de még kiegészítőkön is! Emlékeztet ez a 90-es években annyira divatos kocka-divatra, azzal a különbséggel, hogy ma már az anyagok sokkal kifinomultabbak és a minták is különlegesebbek. A kockás tehát trendi, jól illik bármely hétköznapi öltözethez, az office-stílushoz, de az elegáns, alkalmi stílushoz is.


Emporio Armani. Cynthia Rowley. Matthew Ames. Ralph Lauren.

A kockás ruhadarabok kifinomultságot és eleganciát sugároznak, idén fellelhetőek leszen a urbán, casual vagy country öltözetekben is. Attól függetlenül, milyen az öltözöködési stílusod, különböző méretű és alakú kockás anyagok közt gondolkozz. A ducibb alkatú hölgyeknek az apró, sötét alapú minták viselete ajánlott. A bevállalósabbak bátran választhatják az idén oly divatos élénk, vibráló színeket. Ajánlott azonban egyetlen ruhadarabra korlátozni a kockás mintákat, ellenkező esetben szem-bántó lehet az összkép.


Nicholas K X 2. Rodarte. Isabel Marant.

Ha mégis kétrészes kockás öltözetet hordasz, válaszd a finom vonalú, elegáns darabokat, semleges színárnyalatokban (fekete, fehér, krém). Oscar de la Renta például office stílusú kétrészes fehér kosztümöket alkotott, amelyeken a fekete kockás mintázat egy nőies, minimalista hatást alkot.


Oscar de la Renta x 2. Chanel. A. Detacher.

Létezik persze a sportosabb, extravagáns stílus is, mint a Matthew Ames vagy Zac Posen ruhadarabok, amelyeken a kockás mintázat határozott és élénk színkombinációkban fordul elő (sárga, piros, mustárzöld).


Matthew Ames. Z Spoke by Zac Posen. Aquilano Rimondi. D&G

Anna Sui vagy Detacher overall öltözeteiben a lágyesésű, hosszú vagy rövid nőies ruhák kozkás mintázatúak. Kényelmes, lezser és praktikus öltözetek ezek. Mivel a kockás ekkora trendnek örvend, érdemes különösen felfigyelni a mintás ruhákra a tavaszi gardrób-újítás közben, és megtalálni a stílusunknak megfelelő, jó szabású darabokat, amelyek színben és stílusban is előnyösek számunkra.


Anna Sui x 2. A. Detacher x 2
.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást