Kiadós csirkés tészta

Kiadós csirkés tészta

Címlap / Életmód / Receptek / Kiadós csirkés tészta

Aki szereti a tésztás ételeket, az biztosan imádni fogja ezt a gyorsan elkészíthető, laktató egytálételt.

Hozzávalók 4 személyre

– 3 csirkecomb (alsó+felső)
– 30 ml tyúkhúsleves alaplé
– 1 babérlevél
– 1 evőkanál friss kakukkfű, aprítva
– 3/4 teáskanál só
– 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
– 4 közepes szeletelt sárgarépa
– 2 nagy vöröshagyma, apróra vágva
– 25 dkg lapos tészta
– 50 ml tej
– 20 dkg fagyasztott borsó
– 2 evőkanál liszt

Elkészítése:

1. Nyúzzuk le a bőrt a csirkéről, vágjuk ketté (alsó-felső combra). Egy nagy sütőbe dobjuk bele a húst, öntsünk hozzá 2 csésze vizet, az alaplevet, babérlevelet, kakukkfüvet, sót, borsot. Öntsük hozzá a sárgarépát, zöldborsót, vöröshagymát.

2. Fedjük le és pároljuk kb. 30 percig, amíg a csirke kifehéredik és megpuhul. Vegyük ki a serpenyőből a babérlevelet.

3. Vegyük ki a csontokat a húsból. A húst törjük szét kisebb darabokra és tegyük félre.

4. Tegyük a zöldséges keverék mellé a tésztát és fedetlenül főzzük 5 percig. Keverjünk hozzá 35 ml tejet.

5. A maradék 15 ml tejet keverjük el a liszttel simára. Öntsük bele a serpenyőbe és jól keverjük el. Főzzük még közepes lángon, amíg megvastagodik az egész. Dobjuk hozzá a csirkét és egy kis friss kakukkfüvet. Forrón tálaljuk!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!