Hozzávalók 4 személyre
– 3 csirkecomb (alsó+felső)
– 30 ml tyúkhúsleves alaplé
– 1 babérlevél
– 1 evőkanál friss kakukkfű, aprítva
– 3/4 teáskanál só
– 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
– 4 közepes szeletelt sárgarépa
– 2 nagy vöröshagyma, apróra vágva
– 25 dkg lapos tészta
– 50 ml tej
– 20 dkg fagyasztott borsó
– 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
1. Nyúzzuk le a bőrt a csirkéről, vágjuk ketté (alsó-felső combra). Egy nagy sütőbe dobjuk bele a húst, öntsünk hozzá 2 csésze vizet, az alaplevet, babérlevelet, kakukkfüvet, sót, borsot. Öntsük hozzá a sárgarépát, zöldborsót, vöröshagymát.
2. Fedjük le és pároljuk kb. 30 percig, amíg a csirke kifehéredik és megpuhul. Vegyük ki a serpenyőből a babérlevelet.
3. Vegyük ki a csontokat a húsból. A húst törjük szét kisebb darabokra és tegyük félre.
4. Tegyük a zöldséges keverék mellé a tésztát és fedetlenül főzzük 5 percig. Keverjünk hozzá 35 ml tejet.
5. A maradék 15 ml tejet keverjük el a liszttel simára. Öntsük bele a serpenyőbe és jól keverjük el. Főzzük még közepes lángon, amíg megvastagodik az egész. Dobjuk hozzá a csirkét és egy kis friss kakukkfüvet. Forrón tálaljuk!