A diétás felhőkenyér tarol az interneten, ami nem csupán annak köszönhető, hogy isteni finom és kalóriaszegény, hanem annak is, hogy hihetetlenül könnyen, mindösszesen három összetevőből elkészítheted. Lássuk a receptet!
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3 evőkanál krémsajt
- ¼ teáskanál sütőpor
Ez a felhőkenyér alapja, de a recept óriási előnye, hogy gyakorlatilag a végtelenségig tudod variálni, köszönhetően a teljesen semleges, natúr alapnak. Kevés sót mindenképpen adj hozzá, de a felhőkenyér isteni fokhagymával, snidlinggel, petrezselyemmel, és persze az ízfokozómentes fűszerkeverékekkel.
Elkészítés:
- Válaszd szét a tojásokat.
- A fehérjéhez add hozzá a sütőport, majd verd kemény habbá.
- A tojások sárgájával alaposan elegyítsd a krémsajtot (ha utólag ízesítenéd, mindenképpen natúr változatot vegyél, és ha fogyni szeretnél, érdemes ügyelned a kalóriákra is).
- Ha a sárgája és a krémsajt már márványossá vált, keverd hozzá a fűszereket, ízesítőket.
- Ezt követően, mintha csak piskótát készítenél, óvatosan, körkörös mozdulatokkal forgasd össze a habot és a krémes, tojásos alapot. Ne kavargasd túl sokáig! Inkább maradjon itt-ott látható a hab, minthogy összetörd.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tegyél kb. 10 kisebb halmocskát, majd evőkanál segítségével gyengéden lapítsd ki őket. A korongok ne legyenek túl vékonyak, hiszen sütés közben majd szépen elterülnek (emiatt viszont figyelj rá, hogy megfelelő távolságra kerüljenek egymástól).
- Végül 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben, kb. 15-20 percig süsd a lepénykéket!
A megpirult felhőkenyérből készíthetsz szendvicset, fogyaszthatod köretként, de akár önmagában is, hiszen némi ízletes mártogatóssal tökéletes nassolnivaló!