Nagyon szexi – Így használd a kávét az ételekhez

Nagyon szexi – Így használd a kávét az ételekhez

Címlap / Életmód / Receptek / Nagyon szexi – Így használd a kávét az ételekhez / 3. oldal

Főzz!

Chilis bab

A világ egyik legfinomabb étele, amit nagyon sokféleképpen készítenek. Két dolog biztos, a rengeteg fűszer és a kirobbanó íz. Az alapreceptet megtalálhatod sok helyen, most inkább a kávé szerepe fontos. A főzés közepén kerül az ételbe (ez kicsit rendhagyó), mivel így kap igazán hangsúlyt, de nem lesz túl agresszív az aromája.

Az eredeti recept szerint csokoládé is kerül bele, ami a kávéval rendkívüli ízharmóniát alkot. Kávéból nem kell túl sok, megközelítőleg fél deciliter nagyon erős főzetre lesz szükséged. Itt is „csak” fűszerként funkcionál, ne kávéval akard pótolni az elfőtt folyadékot, erre használj alaplét.

Friss kenyérrel igazi csemege!

 

Salátázz!

Egy jó saláta egy teljes fogásnak is beillik. Sokszor nem is kívánok mást, csak egy könnyű, ám ízletes salit. Az szinte mindegy, hogy milyen salátafélét és milyen zöldségeket választasz, a lényeg mindig az öntet. 

A kávé remekül működik salátaöntetben is. Sokszor készítek balzsamecetes, kávés dressinget, mert egyszerűen imádom, ahogy robban a számban a zöldségek ízével együtt. Nem bonyolult ez az öntet, csak balzsamecet, erős presszókávé, kevés dijoni mustár, egy kis méz, só, bors és olívaolaj kell hozzá. Ha igazán tartalmas salátára vágysz, turbózd fel egy kis serrano sonkával, fokhagymás krutonnal.

 

A kávé természetesen nemcsak a fenti ételekhez működik, csak a fantáziád szabhat határt a felhasználásának. Kísérletezz többféle kávéval, változtass a főzet erősségén, turbózd csokival, és alkoss szabadon!

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást