Egy remek sovány sertéshús gombás töltelékkel. A karajtekercs gombával akár ünnepi asztalra is kerülhet. Vékonyra szeletelve, sok salátával tálald!
Hozzávalók 3 személyre:
- 3 szép nagy szelet sertéskaraj
- só
- bors
- 1 kis vöröshagyma
- 1 zsemle
- 10 dkg sampinyon gomba
- kakukkfű
- ½ csokor petrezselyemzöld
- 1 tojás
- 1+1 evőkanál étolaj
Elkészítés:
A sertéskarajt sózzuk, borsozzuk, majd alaposan kiklopfoljuk.
A zsemlét vízbe áztatjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a gombát.
Kakukkfűvel ízesítjük. Ha a gomba megpuhult, a serpenyőt lehúzzuk a tűzről. A vízbe áztatott zsemlét kifacsarva a gombás hagymához adjuk. Belekeverjük a tojást és az apróra vágott petrezselyemzöldet.A húsokat egyenként kiterítjük és megkenjük a kakukkfűves töltelékkel. A húsokat feltekerjük.
Levehető fogójú serpenyőbe kevés olajat teszünk, és körbesütjük a roládokat.
Sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
A kakukkfűves-gombás roládokat felszeleteljük, és salátával tálaljuk.