VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Elkészítési idő 25 perc.
Hozzávalók:
– 2 tojás
– 15 dkg kristálycukor
– 25 dkg mascarpone
– 2 evőkanál forró víz
– 2 evőkanál por zselatin
– 12 db babapiskóta
– 80 ml mogyorólikőr
– 30 dkg friss vagy fagyasztott málna, szeder
Elkészítése
Egy edényben habverővel verjük fel a két tojást és 10 dkg cukrot, majd helyezzük egy forrásban levő fazék víz fölé és keverjük a habverővel még 5 percig vagy ameddig vilásos színűvé válik és megvastagszik.
Tegyük egy külön edénybe a mascarponet és a megmaradt cukrot. Tegyük bele egynegyedét a tojásos habnak és keverjük össze. Tegyük hozzá a megmaradt tojásos habot és keverjük össze. Egy másik edénybe keverjük össze a forró vizet a zselatinnal, keverjük össze, majd öntsük hozzá a mascarpone keverékhez.
Mártsuk a babapiskótákat a mogyorólikörbe és helyezzük egy kerek tálra, hogy ezt kitöltse. Tegyük rá egyenletesen a gyümölcsök felét. Öntsük rá a mascarpones keverék felét. Ismételjük meg a megmaradt piskótával, likőr, gyümölcsök és mascarpone keverék.
Tegyük be a hütőbe egy éjszakára, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor díszíthetjük még gyümölccsel.
Jó étvágyat kívánunk!
taste.com.au