3 jel, hogy túl sok időt töltesz együtt a pároddal

3 jel, hogy túl sok időt töltesz együtt a pároddal

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 3 jel, hogy túl sok időt töltesz együtt a pároddal

A legbiztosabb jele annak, hogy esetleg túl sok időt töltesz a partnereddel, az az, hogy egyáltalán felteszed magadnak a kérdést. A tudomány is feltár azonban néhány szempontot, amit érdemes figyelni.

Annak, hogy szeretnél némi időt külön tölteni a partneredtől, nem feltétlenül van köze a kapcsolatotok minőségéhez. Egy teljesen boldog és egészséges kapcsolatban is előfordulhat ugyanis, hogy azt érzed, szükséged van egy kis egyedüllétre. Sok pár tanulta ezt meg a járvány idején, amikor együtt vonultak karanténba. Nem szégyen magányra vágyni; a fontosabb kérdés az, hogy miért érzed úgy, hogy szükséged van egy kis szünetre.

Íme néhány jel, amelyeket a párkapcsolati szakértők szerint érdemes figyelembe venni:

Vágysz arra, hogy egyedül legyél otthon

Ha azon kapod magadat, hogy kifogásokat keresel annak érdekében, hogy egy kicsit egyedül lehess otthon, és töltekezhess, akkor lehet, hogy éppen erre van szükséged. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy gond van a párkapcsolatodban, csak azt, hogy egy kicsit ki kell szakadnod a világból. De akárhogy is, az egyéni visszavonulás segíthet abban, hogy az érzést perspektívába helyezd.

Ingerlékenység

Ha frusztráltnak, nyugtalannak vagy ingerültnek érzed magad, hajlamos lehetsz a partneredet hibáztatni, mert ő a legközelebbi célpont. De az ingerlékenységnek számos hormonális, közvetett vagy érzelmi oka is lehet, amelyeknek semmi közük a másik félhez. Mindazonáltal, ha egy kis szünetet iktatsz be a pihenésre vagy a testmozgásra, az az okoktól függetlenül mentális megtisztulást hozhat, és gyakran enyhíti az ingerlékenység érzését.

Szingliként szeretnél szocializálódni

Sokan szeretnék bővíteni kapcsolati körüket, több időt tölteni a családjukkal, újra felvenni a kapcsolatot régi barátokkal vagy újakkal találkozni. De ha egyedül repülve akarod megtenni ezt az utat, az jel lehet, hogy több térre van szükséged a párodtól. Az pedig, hogy egyedülállóként új barátokat akarsz szerezni, gyakran párkapcsolati elégedetlenségről árulkodik, és azt jelezheti, hogy a kapcsolat hanyatlani kezdett.

cottonbro studio/pexels.com

Ha egyedül szeretnél időt tölteni, akkor baj van a kapcsolatoddal?

Az, hogy egyedül akarunk eltölteni némi időt, nem feltétlenül jelenti a kapcsolati végét. A kulcs az, hogy megvizsgáljuk, hogy az egyedül töltött idő iránti vágy a kapcsolat minőségét vagy annak hiányát tükrözi-e, javasolják a szakemberek.

Az egészséges párkapcsolatok azok, amelyekben mindkét partner élvezi az egyéniség kifejezésének terét, ugyanakkor értékeli és ápolja az együtt töltött időt.

Egy olyan unió, amelyben mindkét fél kényelmesen beilleszkedik a nagyobb társadalomba, ahelyett, hogy egyedül szocializálódna. Ha úgy érzed, hogy túl sok időt töltesz a partnereddel, akkor érdemes lehet, hogy megvizsgáld, vajon valóban így van-e, és bölcs dolog lehet, ha erről közösen is beszéltek.

VIDEO Üde tavaszi barackos smink

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!