Egészség / Életmód

Jelek, hogy nem vagy teljesen egészséges: segítségért kiált a tested

Jelek, hogy nem vagy teljesen egészséges: segítségért kiált a tested

Állandóan puffadsz

A puffadás egy kellemetlen, sok esetben kínos tünet, de szinte minden ember életében jelen van. Mivel ennyire hétköznapi, a többség igyekszik nem foglalkozni vele, annak ellenére, hogy zavarja a probléma. Pedig nagyon is érdemes időt szánni a puffadás okának kiderítésére, hiszen ételérzékenység, vagy más tünetek társulásakor allergia is állhat a háttérben.

Ennek jelentős veszélye, hogy a szervezet állandó stresszben van, ha nem ügyelsz a jelzéseire, és nem figyeled, nálad mi váltja ki a panaszokat. Mivel egy idő után a tested nem fogja tudni tolerálni a számára problémás ételeket, kialakulhat egy komoly allergia, immunrendszer-gyengeség, illetve alkatilag más, komoly betegség, például pajzsmirigyprobléma.

Kellemetlen szájszagod van

A szájszag mindenkit zavar, nem csak azt, aki szembesül a kínos gonddal, hiszen ez a környezetben tartózkodók számára ugyancsak kellemetlen. Megint olyan problémáról beszélünk, amit a többség tüneti kezeléssel próbál orvosolni, holott a szájszag gyakorlatilag minden esetben valamilyen betegséget jelez (kivéve természetesen akkor, ha pontosan tudod, hogy egy korábban elfogyasztott étel váltotta ki).

A rossz szagot okozó fogat nagyon gyorsan kezelni kell, ugyanis a gyulladás a szervezet többi részén is problémákat generálhat.

Ugyanígy oka lehet még a szájszárazság is. A szag gyakran a gyomorból ered, ami emésztési gondokra, vagy más szervi problémákra utal.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást