5 baljós tünet, hogy ma túl kevés vizet ittál – Vedd észre időben!

5 baljós tünet, hogy ma túl kevés vizet ittál – Vedd észre időben!

Címlap / Életmód / Egészség / 5 baljós tünet, hogy ma túl kevés vizet ittál – Vedd észre időben!

Fejfájás

A folyadékhiány következtében a vér besűrűsödik, nehezebben kering, a vérnyomás megemelkedhet, ez pedig fejfájáshoz, nyomottsághoz, szédüléshez vezethet. Ha korábban is tapasztaltad már, hogy nyaranta vagy nagy melegben hajlamosabb vagy a fejfájásra, akkor érdemes lehet változtatni a folyadékbeviteli szokásaidon! Plusz néhány pohár víz biztosan nem fog ártani, és talán a fejfájásod is elmúlik tőle.

Rossz lehelet

Nem véletlenül termel a szervezeted akkor is nyálat, amikor éppen eszedbe sem jut enni: az emberi nyál antibaktériumokat tartalmaz, amik segítenek fenntartani a száj higiéniáját. Ha azonban nem pótolod megfelelően a folyadékot, akkor a szervezeted nem termel elég nyálat, ami a baktériumok elszaporodásához vezet a szájban, ennek pedig egyik jele a kellemetlen lehelet.

Lehet, hogy a megoldás nem egy mentolos rágó, hanem egy kicsit több víz elfogyasztása.

Éhségérzet

Bégel és kávé
istockphoto

Ha testednek folyadékra van szüksége, akkor azt jelezni is fogja, de a kiszáradás egyik gyakori oka az is lehet, hogy nem vagyunk képesek felismerni ezt az érzést. A szomjúságot meglepően sokan keverik össze az éhségérzettel, különösen az édesség utáni vággyal.

Ennek oka, hogy víz nélkül kisebb hatékonysággal működnek azok a szervek, amelyek a cukor lebontásáért és energiává alakításáért dolgoznak, és valóban azt érezheted, hogy extra adagra van szükséged belőle – valójában azonban a cukor már a szervezetedben van, csak folyadékra van szükséged, hogy hasznosítani is tudd.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást