Nem biztos, hogy a férjed rontja el: 6 jel, hogy te hibázol a kapcsolatodban

Nem biztos, hogy a férjed rontja el: 6 jel, hogy te hibázol a kapcsolatodban

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Nem biztos, hogy a férjed rontja el: 6 jel, hogy te hibázol a kapcsolatodban / 2. oldal

Eleve azt feltételezed, hogy a hiba rajtad kívül áll

Nem kell, hogy mindig mindenért magadat okold, de el kell fogadnod, hogy mindenki hibázik a párkapcsolatában. Márpedig, ha eleve azt feltételezed, hogy a hiba rajtad kívül áll, akkor azzal távolról sem segíted elő a probléma megoldását.

Érdekes az emberi természet, de amikor gördülékeny a párkapcsolat, minden stimmel, akkor nem gondoljuk azt, hogy ez csak és kizárólag nekünk köszönhető. Elismerjük, hogy most a másik is odateszi magát.

Ilyenkor nyilvánvalónak érezzük, hogy az összedolgozás, a közös munka az, ami idáig vezetett. Aztán, amikor jön egy hullámvölgy, már kevesen érzik úgy, valóban elszúrtak valamit, egyszerűbb a másikra kivetíteni a probléma forrását. Pedig, ahogy a dolgok jóra fordulásához két ember kell, úgy mindkettőtök felelőssége az is, hogy a felmerülő gondokat kezeljétek. 

Párkapcsolati problémák oka
NewAfrica/istockphoto.com

A legrosszabbat gondolod a szerelmedről

Nincs is más, amivel jobban meg tudnánk ágyazni egy kiadós vitának, mintha nem a legjobbat feltételezzük a szerelmünkről. Ennek ellenére nagyon sokan elkövetik ezt a hibát, és gyakorlatilag ugrásra készen várják, mivel próbálja a másik megforgatni bennünk a tőrt.

Leszámítva a bántalmazó kapcsolatokat (amiknek eleve nincs érdembeli jövőjük), a partnereknek nem szándékuk az, hogy oda szúrjanak, ahol a legjobban fáj. A többség nem akarja direkt megbántani a másikat, a sértésnek, sokkal inkább figyelmetlenség, meggondolatlanság, vagy éppen düh van a háttérben. Felesleges szinte várni ezeket az elszólásokat, sokkal célravezetőbb helyén kezelni őket és szemet hunyni felettük.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»