Nincs helye mismásolásnak. Nézz szembe a mérgező párkapcsolatoddal!

Nincs helye mismásolásnak. Nézz szembe a mérgező párkapcsolatoddal!

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Nincs helye mismásolásnak. Nézz szembe a mérgező párkapcsolatoddal!

A mérgező párkapcsolatban valóban méregkeverők vagyunk, pusztító, toxikus liánok, amik rátekerednek a másik nyakára, és lassan, módszeresen kivégzik. Őt magát nem, de ügyesen, bűnjelek hátrahagyása nélkül kinyírjuk a szerelmet, a kezdeti lángolást, a bizalmat, a tiszteletet, a rajongást, és az őszinteséget. A szőnyeg alá söprés tudományát tanfolyamokon kellene oktatnunk.

Miért nem vagy boldog? Itt nincs helye mismásolásnak, végre nézz szembe azzal, mi okozza állandósult szorongásos tüneteidet. Lássuk, melyek egy mérgező párkapcsolat ordítóan beszédes ismérvei.

Bármilyen lelki-testi probléma esetén érzelmi támogatásért soha nem a társadhoz fordulsz, először másoknak számolsz be a helyzetről, és tőlük vársz segítséget. Bizonytalan vagy, kétségeid vannak, és fogalmad sincs, hogy eget rengető katasztrófa, halálos betegség, vagy bármilyen baj esetén, mennyire lenne ő megértő, támogató, empatikus, vagy megbízható.

A társad, kirekesztve téged, a nagyobb döntéseket egyedül, tudtodon kívül hozza meg, mondván, te ehhez nem értesz. Észrevétlenül teljesen leépíti, vagy minimálisra csökkenti a támogató, szerető családi vagy baráti kapcsolataidat. Amikor helytelenítesz valamit, a döntésedet nem tiszteli, kineveti, mindenképpen meg akar győzni erőszakkal az ellenkezőjéről.

Kijelenti, hogy egy fabatkát sem érsz, egyetlen dolog miatt vagy értékelhető; ez a szex, a kinézeted, vagy, hogy pénzt hozol haza. Nem is tudsz megnevezni egyetlen tulajdonságot, vagy képességet, mellyel pozitívan befolyásolt volna, és egyetlen közös hobbira nem vetted rá az évek során, érdeklődési köröd hidegen hagyja, nincs közös, építő jellegű időtöltés, mely mindkettőtök számára öröm.

Meg tudsz nevezni azonban, mérgező, pusztító tulajdonságokat, mint például közös ivászat, dohányzás, partydrogok.

Rossz hatással van rád, lehúz, és olyan dolgokat próbálsz ki mellette, melyek rombolják tested, lelked egészségét. A konfliktusokat együtt képtelenség kezelni, szégyelled magad, mert kivetkőzve önmagadból ordítasz, vagy számodra is meglepő, hisztérikus dolgokat művelsz. Figyelmen kívül hagyják aggodalmaid, és érzéketlen a félelmeiddel szemben.

Az is lehet, hogy etikátlan cselekedetekre vesz rá, kihasználva jóhiszemű tájékozatlanságodat, például elintézi, hogy hazudj a hivatalos papírokon, és csak később közli, hogy ezzel a bűntársává lettél. Már sokkal rosszabbul érzed magad, mint a kapcsolat kezdetén, önbizalmad romokban hever, úgy érzed pozitív tulajdonságaid már csak nyomokban felfedezhetőek, és összességében fizikai tünetek is gyötörnek.

A komolyabb témákat megpróbálja elbliccelni, bármilyen mindkettőtöket érintő, fontos ügy megtárgyalása esetén sem érzed, hogy képes vagy a figyelmét egészen magadénak tudni. Falba ütközöl. Olyan témák, mint családalapítás és gyerekszülés számára tabuk, kikerüli őket. Biztos vagy benne, hogy nem válna jó szülő belőle.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást