Egészség / Életmód

Divat a japán vízterápia, és állítólag segít a fogyásban – Utána néztünk!

Divat a japán vízterápia, és állítólag segít a fogyásban – Utána néztünk!

Mégis a japán vízterápia rajongói azt állítják, hogy segít kitisztítani az emésztőrendszert, javítja az emésztőrendszer egészségét, meggátolja a szorulást, és csökkenti az esélyét az olyan betegségeknek, mint a kettes típusú cukorbetegség vagy a magas vérnyomás (egyesek szerint még a rák kialakulásának esélyét is csökkenti). Mindennek azonban semmilyen tudományos bizonyítéka nincs. Nem is igazán érthető, hogy a vízivás például hogyan segítheti az emésztőrendszer tisztulását, a negyedórás evésintervallum pedig hogyan gátolhatja meg a szorulást… Mindenesetre sokan, akik ezt a diétát, „terápiát” követik, már hetek, hónapok után érzik a változást.

Az viszont biztos, hogy a sok vízivással nem lőhetsz mellé. Túltolni nem érdemes, de a korábban említett napi 2-2,5 liter szűrt csapvíz vagy ásványvíz nagyon jót tesz az egészségnek. A megfelelő hidratáltság azt is jelenti, hogy az agyad jobban működik, ügyesebben tudsz koncentrálni, és az energiaszinted megfelelő lesz. 

Arra azonban nagyon figyelj, ha a japán vízterápiára adod a fejed, ne hidratáld túl magad! Ez is ugyanolyan veszélyes lehet ugyanis, mint a szomjazás, és nehéz is észrevenni a tüneteit. Ha nem végzel különösebben intenzív mozgást napközben, és nyáron nem izzadod ki a bevitt folyadék nagy részét, akkor a 2-2,5 liter bőven elég egy nap.

Forrás

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást