Az indonézek már évszázadok óta ismerik és élvezik a jótékony hatásait, nálunk viszont kevésbé ismert egyszerű, de nagyszerű növényi összetevőkből álló természetes gyógyszer a jamu tonik. Számos, az egészségünkre gyakorolt jótékony hatással bír, beleértve a megfelelő emésztés támogatását és a fájdalomcsillapítást.
VIDEO Halak csillagjegyűként ezekre számíthatsz párkapcsolatban a többi csillagjegytől
Az indonéz kultúra fontos része
Annak ellenére, hogy a jamu tonik sokunk számára újdonságnak számít, évszázadok óta része az indonéz kultúrának. Az ottani mindennapi életben komoly szerepet tölt be, igazi varázsitalként tartják számon. Különféle gyökerekből, gyógynövényekből, virágokból és fűszerekből készülhet, mint például a gyömbér, a méz és a kurkuma.
A jamu toniknak számos változata létezik, közülük is a legnépszerűbb a „majun”, ami tulajdonképpen kókusztej, fahéj, kardamom, szegfűszeg, szerecsendió, gyömbérgyökér és kurkuma keveréke. Sok fajtája édes, ugyanis gyakran nádcukor vagy méz is kerül bele. A különböző felhasznált összetevők miatt a színe a világosbarnától a narancssárgán át a sötétvörösig terjed.
Az indonéz kultúrában a jamu tonik több mint egy egyszerű ital. Amellett, hogy valóban rendkívül egészséges összetevők párosításából születik meg, az indonézek úgy fogyasztják, hogy közben a lélek ápolását is szem előtt tartják, és hangsúlyozzák azt a filozófiát, hogy az egyén a közösség része, és az öröm nem luxus, hanem szükségszerűség.
