A spárga az egyik legfinomabb tavaszi zöldség, érdemes kihasználni néhány hetes szezonját, különben csak nagyon nehezen juthatunk hozzá. Szinte bármilyen ételhez illik, lehet belőle köret, leves, de tehetjük akár salátákba is. Csupán arra kell figyelnünk, hogy az alsó fás részeit mindig törjük le, így lesz élvezetesés nagyon finom.
2/4 A kihagyhatatlan: spárgakrémleves
Legyen szó bármely hozzávalóról, egyszerűen imádjuk a krémleveseket! A medvehagyma mellett a másik kedvencünk a spárga, amely egy igazi szezonális finomság.
Hozzávalók:
• Egy nagy csokor zöld spárga, 2 dl tejszín, 10 dkg krémsajt, csipet só, bors és szerecsendió
Elkészítés:
A spárgával járjunk el a szokásos módon: mossuk meg, majd a fás részét törjük le. Kissé daraboljuk fel, majd tegyük bele vízbe és főzzük meg. Ezután hagyjuk, hadd hűljön ki, majd botmixerrel turmixoljuk össze. Ha ez megvan, tegyük vissza a tűzre, ízesítsük a sóval, a borssal és a szerecsendióval. Ekkor jöhet hozzá a krémsajt és a tejszín. Keverjük meg, pár percig hagyjuk még főni, majd húzzuk le a tűzről és tálaljuk.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!